Lär av historien

Inget är som väntans tider.

Basket2020-08-27 19:05

Inget är som väntans tider och för BC Luleå handlar det om landslagsmannen Alexander Lindqvists besked som nu har dragit rejält på tiden.

Första rapporten sa att besked skulle komma i fredags, som flyttades fram till måndag och sedan blev tisdag.

Och nu vette tusan var detta ska landa. Men ett svar bara måste komma innan den här veckan är slut, kanske redan under fredagen.

Nåväl. Väljer Lindqvist Luleå blir han givetvis en tydlig nyckelpjäs i Luleå. Precis som Steven Davis, Axel Nordström och Adam Rönnqvist också kommer vara.

Men den absolut viktigaste värvningen, som det hittills inte yppats många ord om från klubben, kommer bli den spelare som ska ersätta Brandon Rozzell. Han som ska ta över efter en av ligans bästa clutchspelare på många år. Ni vet den där liraren som räddar laget i de sista två minuterna av matchen, löser problemen i slutet på skottklockan och får coacherna att se ut som genier.

Sedan länge vet ni min tes i detta ämne. Målgörande guarder vinner SM-guld. Inte centrar eller forwards vinner titlar – i alla fall inte i Luleå. Det är bara att titta på historien: Eric Elliott, Eddie Shannon, Donald Williams, Andrew Mitchell och Brandon Rozzell.

Och historien ska man lära av.