Är Davis pusselbiten som BC LuleĂ„ saknat?

Darrell Davis Ă€r namnet pĂ„ BC LuleĂ„s senaste vĂ€rvning och frĂ„gan alla stĂ€ller sig Ă€r den samma som alltid: Är amerikanen spelaren som kommer ta laget ett steg nĂ€rmare en SM-final? Svaret: Inte en susning.

BC LuleÄ har vÀrvat den sista pusselbiten i lagbygget.

BC LuleÄ har vÀrvat den sista pusselbiten i lagbygget.

Foto: Petra Älvstrand

Basketbloggen2023-01-10 12:00

Under hela hösten har det varit tydligt att trĂ€naren Peter Öqvists lag saknat en kvalitativ spelare i rotationen som pĂ„ allvar ska göra laget – i alla fall pĂ„ pappret – till en seriös utmanare till topplagen i SBL herr. 

Och till sist slog klubben till och valet föll pĂ„ guarden/forwarden Darrell Davis som har en brokig EuropakarriĂ€r bakom sig och avverkat mĂ€ngder av lĂ€nder samt klubbar de senaste Ă„ren. Vad just den detaljen betyder Ă€r förstĂ„s omöjligt att sĂ€ga i dagslĂ€get. 

Amerikan kommer efter ett flera mÄnader lÄngt speluppehÄll och lÀr behöva nÄgra matcher i LuleÄlinnet innan en seriös bedömning av hans basketkunnande kan göras.

Men vi kan nog glömma att Darell Davis Ă€r en frĂ€lsare likt Brandon Rozzell som pĂ„ helt egen hand kunde ta över och vinna matcher Ă„t BC LuleĂ„. Han ser ut mer som en allroundspelare som kan göra lite av varje pĂ„ en basketplan och fylla igen de hĂ„l som BC LuleĂ„ har sin trupp som bĂ„de handlar om bredd samt spets. 

26-Ă„ringen kommer hur som helst ge trĂ€naren Peter Öqvist fler alternativ pĂ„ bĂ„de guard- och forwardspositionerna. NĂ€r Brandon Bailey Ă€r iskall frĂ„n trepoĂ€ngslinjen finns Davis att tillgĂ„. Om Adam Rönnqvist, Jonathan Arvidsson eller Denzel George inte vaknat pĂ„ rĂ€tt sida kan Darell Davis vara spelaren som skapar ordning och reda.

Men om ska vi vara riktigt tydliga: De spelmĂ€ssiga problem som BC LuleĂ„ hittills haft den hĂ€r sĂ€songen ligger inte enbart pĂ„ enskilda spelares prestationer – det handlar om helheten och lagspelet. Om beslutsfattande, disciplin, roller, regler och det Ă€r lika mycket en ledarfrĂ„ga. 

Om Davis med sin erfarenhet kan kliva in dÀr bidra med ledarskap och tydlighet Àr minst lika mycket vunnet för BC LuleÄ. Om det sedan blir sÄ Àr en helt annan frÄga. Det kan bara tiden utvisa.