Ett ess i sammanhanget är 35-åriga Ida Olsson från Luleå som i vardagslag jobbar i skolkök i Rutvik.

Hon tog med sig några fiskespön och drog ut på båttur med hela familjen till sjön Skalka, Lilla Luleälven, några mil från Jokkmokk.

Plötsligt böjde sig ett av spöna kraftigt i spöhållarna, och Ida högg fiskespöet.

Artikelbild

| Största öringen. 35-åriga Ida Olsson från Luleå kan titulera sig hela länets mästarinna. Detta efter att hon fått sommarens största öring på en solgul wobbler under en trollingtur i Jokkmokk.

– Det var så tungt, och först trodde jag det var ett bottennapp… Men när jag satte igång och veva började fisken dra och då kände jag att det var en riktigt stor. Det tog en bra stund att få in fisken i båten, och efteråt var jag utmattad. Det var helt makalöst. Jag har aldrig tidigare fått en så stor fisk, berättar Ida om fiskedramat på sjön Skalka som ger henne segern i öringsklassen i Fiske-DM 2017.

Öringen vägdes till fantastiska 7,1 kilo,

I slutetapperna har också Susan Mickelsson Skaulu fångat en jättelax i Kalixälven, och en tjej som fiskar det mesta med framgång är Heidi Nilsson i Arnemark. Hon noterar toppplaceringar i flera klasser: 3:a ,Öring 6,4 kg i Arjeplogsströmmen, 3:a Abborre 1,875 kg i Piteälven, 5:a Harr 1,620 kg i Piteälven, 8:a Gädda 10,20 kg i Piteälven. Sannerligen ett imponerande facit av fiskesommaren!

Totalt sett fortsätter Fiske-DM att växa. Den anrika tävlingen, som nu närmar sig 60 år engagerar folk i alla åldrar varje sommar.