För att verkligen vara en god människa, så där från grunden, tog jag ut gamlingen på shoppingrunda. Eftersom att man är god, så där från grunden, så låtsas man inte om när gamlingen hytter näven åt cyklister och "provsmakar" mandariner från Coop. Man får andhäfta när gamlingen ska uppfostra ens barn som inte är som barnen i Bullerbyn, utan mer exakt som Pippi Långstrump, men man säger inget. Man är ju en god människa, så där från grunden. Sedan träffar man gamlingens vän i rollator i klädbutiken:

Gamling: Det här är Lina. Hon är same.
Gamlingens vän: Jaha. Det duger ju det med.

Då blir man alldeles häpen. Vad svarar man liksom? Jaha. En gamling i rollator, det duger ju det med? Nej, så kan man inte säga. Det vore ohyfsat och näst intill diskriminerade. Jag blir tyst och ler. Tänker att jag ske le snällt, men ändå ondsint. Så att rollatorgamlingen ska veta att den där kommentaren om same, den passerade inte alldeles omärkt förbi. När jag sedan kör bil hem med gamlingen i framsätet, så hytter gamlingen med käppen åt en annan bilist och då råkar jag köra på enkelriktad gata på grund av alla upplevelser. Det är jobbigt, att köra på en enkelriktad gata. Man får lika hög puls som efter ett väldigt tungt löppass. Jag har alltså testat båda varianterna av höga pulsupplevelser. Löppass är att föredra. Bättre för hälsan.

Sen ska man vara så där god människa från grunden och ta diverse ungar på badhuset. Man låtsas ha kontroll. För har man inte kontroll som enda vuxen, vem har då kontroll? Nån pillar en sten in i näsan (tas bort med pincett, ha alltid en pincett med dig) och tonåringen är hungrig igen.
Tonåringar är alltid hungriga. Med en tonåring i närheten blir man nästan helt pank och men man kan inte förvägra en tonåring ännu en varmkorv med bröd. Deras hormoner kan komma i olag då.
Sen går man in helt svettig i omklädningsrummet och drar av sig tröjan och börjar klä av de små. Vilken tur att vi inte hann bli helt nakna, för i spegeln ser jag håriga rumpor och jag inser att kvinnor inte har så där håriga rumpor. Inte ens de kvinnor som vägrar raka sig. Vi är på herravdelningen av misstag och jag är väldigt mycket kvinna.
Snabbt som ögat och väldigt röd i ansiktet drar jag på mig kläder och föser ut ungar och väser att berättar ni om det här för någon så blir det ingen glass efter badet. Och för tonåringen är det stopp för korv med bröd.
På kvällen ritar ett av barnen en hårig rumpa till en av släktingarna och jag tittar åt ett annat håll.
Jag vet absolut ingenting.

Blogg: www.nsd.se/blogg