Efter jag läst Fredrik Virtanens tankar om rånet av bankkunderna i Sverige, börjar jag undra om det inte vore dags för en revolt. Hur kan vi vanliga Svensson finna oss i att bankerna roffar åt sig av våra sparpengar?

Jag tycker att vi banksparare ska vakna upp och kräva mer tillbaka åt oss alla sparande. Att vi svenska medborgare och sparande har släppt storfinansen så långt i sitt rofferi av oss, är ett tecken på undfallenhet. Eller är det helt enkelt så, att vi har förtroende för bankerna? Hur kan vi stillasittande se hur bankerna lurar oss, med tanke på usla räntorna och på alla de kostnader vi måste betala, för att vi sparar för ett liv och trygghet i framtiden.

Nä nog var bankboken med klistermärkena mer ärligt förr i tiden. Vi såg då att det var lönt att spara pengar på banken, pengarna växte och var bra för kommande behov.

Inte bryr sig bankerna om oss småsparare, nä nog ser de till att vi som bankkunder får det sämre, via sämre öppentider, kontantbetalningar och betalningar för tjänster de uträttar. Här är uppfinningsrikedomen stor, när det gäller att klå oss.

Snacka om växande klyftor i samhället, när vissa potentater kan få hur mycket som helst i lön inom bankvärlden. Att bli högavlönad bara för att tjäna pengar på oss är ju förkastligt. Vi bankkunder blir blåsta bara för att vissa inom bankvärlden får höga löner och bonusar. Även när de snillat pengar av oss genom ett dåligt jobb, får dessa potentater sina årliga bonusar. Hur långt skall de få gå innan massan reagerar unisont?

Det finns tydligen bankfolk som är värda 29 miljoner om året. Vem faan gör rätt för 29 miljoner årligen? Sen finns det tydligen en som har det svårt att spara till fyra barns framtid. Han tjänar ju bara cirka tio miljoner årligen. Vad skulle hända om vi bankkunder tog ut våra sparpengar och gömde dessa i madrassen? Detta som en protest mot bankvärldens rofferi. Bort med alla hutlösa löner åt tjänstemännen på högre nivå.

Som pensionär blir jag riktigt förbannad, när jag tänker på hur min hustru och jag gnetat och sparat för att få en bra ålderdom tillsammans. Här pratar vi om några hundralappar i månaden. Att sen få höra dessa fantasisiffror, som tas av försämrad service, räntor och ökade kostnader för tjänster, skall betala dessa undermänniskor inom bankvärlden, som aldrig är nöjda med sin lön. Nä låt dessa människor som avskärmat sig från verkligheten, klara sig på en snitt pension, då skulle det bli annat ljud i skällan. Vart är vi på väg?