Jag ska berätta för er om ett land. I det här landet får kvinnor inte arbeta, köra bil, resa utomlands utan tillstånd från en manlig släkting och är förbjudna att vistas på offentliga platser utan heltäckande slöja.

I det här landet är politiska partier förbjudna och all makt utgår från kungafamiljen.

Det här landet har Sverige ett militärt samarbetsavtal med sedan 2005. Landet jag talar om är Saudiarabien.

Vi var många som jublade när utrikesminister Margot Wallström deklarerade att Sverige ska föra en feministisk utrikes- och säkerhetspolitik.

En utrikespolitik som står på de svagas sida i världspolitiken och en utrikespolitik som aldrig kompromissar med människovärdets okränkbarhet. Sverige skulle äntligen få en aktiv utrikespolitik med ett starkt fokus på FN, mänskliga rättigheter och demokrati.

Med detta uttalande i bakhuvudet är vi därför också många som idag tycker det är oacceptabelt att regeringen nu vacklar i frågan om att säga upp det militära samarbetsavtalet med en av världens värsta diktaturer och kvinnoförtryckare, Saudiarabien.

Det finns ett tydligt kongressbeslut från Socialdemokraterna om att Sverige inte ska exportera krigsmateriel till diktaturer.

Det finns inget utrymme att misstolka den hållning som Socialdemokraternas medlemmar tagit i frågan.

Detta beslut står i skarp kontrast mot att exportera krigsmateriel till en hårdför diktatur som Saudiarabien.

Sverige har länge tillhört de länder som exporterat mest vapen per invånare. Det är bara Israel och Ryssland som exporterar mer. Med en sådan volym av försäljning följer också mycket ansvar.

Att exportera vapen till en diktatur är inte att ta ansvar.

Om inte regeringen Löfven aktivt säger upp det militära samarbetsavtalet innan den 15 maj förlängs avtalet automatiskt.

Därför uppmanar jag samtliga socialdemokratiska riksdagsledamöter att kräva svar från regeringen.

Med stöd i kongressbeslutet och i linje med den deklarerade feministiska utrikespolitiken är det hög tid att säga upp det militära samarbetsavtalet med Saudiarabien.

Det är dags att regeringen Löfven förverkligar den feministiska utrikespolitik som Sverige står för.