Millan är fyra år och leker mest med sitt gosedjur Rudolf. Det tycker hennes storebror är ganska trist, för han vill leka helt andra lekar - pirater på skattjakt eller kanske djur som går i djungeln eller astronauter på väg runt månen. När Millan hittar en hemlig låda som storebror har fått av farfar måste hon genomgå tre test för att få öppna den. Då visar det sig att Millan har mycket bättre fantasi än vad storebror någonsin trott - och plötsligt har de riktigt roligt tillsammans.
Vad som finns i lådan får barnen i publiken vara med och bestämma, men först måste de göra samma test som Millan. Och då flyger barnen runt månen, går på händer och förvandlar sig till djur - lätt som en plätt. Och inte heller föräldrarna i publiken kan låta bli att bli barn på nytt och få vara med och använda sin fantasi.
- Det är lite av teater Milas motto - små behändiga föreställningar som kan spela överallt, säger Maria Åberg som spelar Millan i föreställningen.
För det behövs ingen stor scenografi till pjäsen Leklådan - bara en massa fantasi.

Teater Mila startades 2004 av Robert Markström från Burträsk, som då gjorde föreställningarna själv. Nu, när Teater Mila har flyttat upp till Gammelstads kyrkby ingår nio personer i ensemblen - skådespelare, dramapedagoger och musiker.
De spelar pjäser för både barn och vuxna i de fyra nordligaste länen, ordnar föreläsningar och utbildningar. Och till våren ska Teater Mila även börja utbilda teaterledare.
- Vi har fått medel från både Norr- och Västerbotten för att börja anordna kurser för teaterledare när vi märkte hur stort behovet av det är. Det kommer att bli en utbildning i tre steg - och man behöver inte ha någon tidigare erfarenhet för att vara med. På så sätt kan det bli fler teaterledare på fler orter i länen, säger Robert Markström.