Det råder ett organiserat kaos på Alcatraz så här dagarna innan premiären. Ett 50-tal personer springer omkring och roddar med det sista. Men allt hinner bli klart, menar entreprenören Stefan Karlsson.

– De fixar det! Och är det något som krånglar på lördag så får vi ta det då, säger han.

– Jag hoppas bara att det inte blir kaos. Jag vill så klart att många ska komma och få chans att gå runt och kika.

Artikelbild

| Alcatraz lasergame har ett kärnvapentema, här finns gott om plats för att springa runt och gömma sig i olika rum och vrår.

I ett och ett halvt år har förberedelserna pågått. På lördag klockan tio slår äntligen portarna upp till det nya upplevelsecentrumet, som entreprenören Stefan Karlsson och fastighetsbolaget Galären investerat drygt 120 miljoner kronor i.

– Vi har hållit på länge, ändå är det inte helt klart ännu. Det är så mycket teknik och data som ska funka. Det är mycket detaljer, någon flagga på gokarten och sådana småsaker, säger Stefan Karlsson.

På dessa 10 000 kvadratmeter i Notviksstan finns det mesta man kan önska sig i nöjesväg. Go-kart, VR-spel, lasergame, paintball, spa, bowling, restauranger och loppis. Och förstås fängelseäventyret Prison Island, där besökarna ska lösa uppgifter i olika rum.

Stefan Karlsson är nöjd, allt blev precis så bra som han hade tänkt sig. Han har svårt att välja ut en favoritaktivitet, men fastnar nog ändå mest för övervåningen.

Artikelbild

| Danger! All graffiti på Alcatraz är handmålad.

– De gamla arkadspelen som är så fint renoverade, som möter framtiden med den supermoderna tekniken. Och så spaet förstås... Att man bara kan komma hit. Man behöver inte vara värsta golfsimulator- eller bowlingfanet, det går bra att sitta och umgås med ett glas gott vin.

Att bara komma och umgås är gratis på Alcatraz, sedan får besökarna betala för aktiviteterna man väljer.

Artikelbild

| Besökaren har chans att testa på en rad olika VR-uppelvelser, som att åka berg- och dalbana, eller att åka hiss upp i ett höghus och gå ut på en planka.

– Alla som varit här har sagt "Wow, här kommer vi att hänga!". Det här blir något annat än det som redan finns i Luleå. Det är ett ställe man kan komma till och bara vara, säger Stefan Karlsson.

Han har fler storslagna planer för nöjesarenan framöver, källarplanet ska byggas ut med rallybilar och mer VR. Han har även shower med kända artister på gång. Än så länge har ett 40-tal personer anställts på Alcatraz, men Stefan Karlsson menar att det kan bli fler.

Artikelbild

| Personalen laddar upp inför premiären, här genom att gå igenom glassutbudet.

– Behöver vi anställa 100 så gör vi det. Det får bli en provtid först, vi har ännu ingen aning om hur det kommer att gå.