Idag, 6 oktober firar Svensk Forms födelsedag över hela Sverige. Då utser Svensk Forms 13 regionalföreningar sina regionala Formbärare för femte året i rad. I år vann Havremagasinet.När Ricky Sandberg, konsthallschef, kom till jobbet efter att ha besökt företagsfrukosten i Sävast stod en härlig tårta på bordet och väntade.

– Ja, efter ett tag förstod jag att den var till oss alla här, att vi vunnit ett pris. Jättekul överraskning, säger en glad Sandberg.

Det är Svensk Form Norrbottens styrelse som utser Formbärare i Norr. På plats för att dela ut Formbärare i Norr var Viktoria Pettersson och Maria Juhlin från Svensk Form Norrbotten.

Artikelbild

| Belönade. Vivan Engholm, Ricky Sandberg och Ingela Weinmar, Havremagasinet.

Hur känns det?

– Ja, jag tycker det känns fantastiskt roligt att verksamheten vi gör här uppskattas.

Motiveringen lyder: "För hundra år sedan var byggnaden en förvaring för spannmål. Livsnödvändig som reservoar med ett sinnrikt system för att utjämna temperaturen och hålla den i schack. Det finns likheter. Havremagasinet har tagit plats som ett välkomnande nav som berättar om solidaritet, revolution, generositet och förflyttning. Livsnödvändig och värmefördelande."

Vad tycker du om motiveringen?

Artikelbild

– Jättefin för det är väl ungefär vad vi gör.

Vad betyder formpriset?

– Det stärker oss i det sätt vi försöker jobba och att folk tycker om det. Det är också givande för kulturlivet häruppe att vi blir igenkända och uppmärksammade för det arbete vi utför.

Var ska tavlan hänga?

– Jadu, det har vi inte hunnit bestämma men väl synlig där alla ska kunna se den, säger Sandberg.