Årets UF-kommun presenterades på Bergströmska gården i Luleå under torsdagen, i samband med UF Norrbottens årsmöte. Vinnare blev Haparanda kommun som hyllades för sin satsning på UF-företagande.

Det var ett helt gäng med glada lärare och elever från Tornedalsskolan i Haparanda som tillsammans tog emot priset.

– Jag är så stolt över det arbete vi alla gör och har gjort. Tack alla som bidragit, sa Eva Segerlund, lärare på Tornedalsskolan.

Artikelbild

| "Det är jättekul att bli uppmärksammade", sa vinnarna från Tornedalsskolan - Susanna Strang, Kari Tikkala, Eva Segerlund, Mats Kohkoinen, Marita Eliasson och Marja Angeria Wikström.

– Det känns jättebra att vårt fina UF-arbete uppmärksammas, sa rektor Peter Mariin.

Han menar att det varit en medveten satsning för att eleverna ska ha möjlighet att driva företag under tiden på Tornedalsskolan.

Priset innebär att Haparanda kommun får skicka två personer till SM i Ung Företagsamhet.

PwC var även på plats och delade ut pris till det UF-företag som gjort Årets Årsredovisning 2016/2017. Vinnare blev företaget Omnistorage och det var Edvin Tidevall som tog emot priset.

Artikelbild

| Edvin Tidevall på företaget Omnistorage vann pris för Årets årsredovisning.

– Det är jätteroligt och överraskande! Jag tror att vi vann för att vi varit noggranna med vår struktur, vi tog med många detaljer i vår årsredovisning, sa han.

Juryns motivering för vinnaren av Årets UF-kommun 2016/2017 lyder:

Artikelbild

Anna-Sofia Monroy, Emelie Landström, Tuvalie Juntti, William Johansson och Adam Tjäder har företaget Social strategy UF.

"Skolan och kommunen arbetar målmedvetet och engagerat för att öka entreprenörskapen på orten.

Lärarteamet består av driftiga lärare som samarbetar på ett föredömligt sätt. De är i hög grad utbildade i processutbildningen UF-företagande vilket borgar för att eleverna får god handledning. Det har lett till att en hög andel av UF-företagen genomför fullständigt UF-år.

Artikelbild

Hassan Hodroj, Jennifer Widefall och Kevin Aguirre Karlsson vann Årets pitch förra året. Nu har de ett nytt företag, Awakening UF, där de informerar och föreläser om HBTQ och rasism. "Det här är ämnen vi brinner för", säger Jennifer Widefall.

Vi prisar denna kommun då man gör det möjligt för fler ungdomar att tro på sin egen företagsamhet."

Juryns motivering för Årets Årsredovisning: "En årsredovisning som med sin fina struktur och utformning på ett snyggt och läsvänligt sätt beskriver hur verksamheten utvecklas från idé till slutligt genomförande".