Förra veckan nominerades Kust Hotell & Spa i Piteå till Årets Miljöpris på betonggalan.

Fasaden andas och förbättras luften i centrum.

Nu kommer nästa nominering.

Artikelbild

| Trion. Carina Wiklund, hotellchef, Roland Skoog och Christina Skoog, vd och ägare.

Och det bland världens lyxhotell.

Kust är nominerat i internationella World Luxury Hotel Awards, ett evenemang som kan beskrivas som hotellvärldens Oscarsgala.

– Vi blev otroligt överraskade när vi fick beskedet, säger Christina Skoog, ägare och vd på Kust Hotell, i ett pressmeddelande.

– Vi hade ingen aning om att vi skulle kunna kvala in i det här stora sammanhanget. Än roligare är det att det är nöjda gäster som nominerat oss.

Kust Hotell deltar i tre klasser; Luxury Boutique Hotel, Luxury Design Hotel och Luxury New Hotel och är det enda nominerade hotellet i norra Sverige. Med utgångspunkt från gästers, researrangörers, med flera förslag utvärderar World Luxury Hotel Awards respektive hotell och avgör vilka som slutligen nomineras.

– Vi jämförs med topphotell i hela världen, säger Carina Wiklund hotellchef på Kust.

– Det känns enormt hedrande och oavsett hur det går har vi fått ett kvitto på att vi är på helt rätt väg. En stor eloge till hela personalen och jag tycker att det är mycket glädjande för hela bygden också.

De slutliga vinnarna i World Luxury Hotel Awards utses under en gala i St Moritz, Schweiz i december. Nomineringar och mer info om tävlingen samt chans att rösta finns på https://luxuryhotelawards.com/. Röstningen pågår till den 30 september.