Efter Movits! succé i USA börjar saker att hända även för Zacke, som har kontrakterats av Brooklynetiketten 59 North recordings. Bakom bolaget står Ian Stearns, som kom i kontakt med Luleårapparen i samband med Movits! spelning på en klubb på Manhattan i vintras.
- Jag fick mejl i somras. Han gillade plattan (Visst är det vackert, reds anm) och märkte att mina låtar började spelas mer på radiostationerna i USA, så han ville signa mig. Det känns grymt, med tanke på att Stearns har så bra kontakter. Han sitter i samma hus som tv-bolaget NBC, Comedy Central och MTV.
Vad innebär kontraktet?
- Skivan ska för första gången lanseras digitalt i USA. Sen kommer den finnas att köpa i fysisk form "on demand" via Amazon och liknande. Det blir inte importpriser, utan billigare än tidigare.
- Det roligaste är att Stearns kommer marknadsföra plattan mot alla radiostationer. Det finns ju hur många som helst. Bland annat en del skandinaviska stationer i New York.
Han har själv märkt hur intresset har ökat i USA den senaste tiden, bland annat genom mejl från amerikanska fans.
- De vill att jag ska komma tillbaka och spela. Jag fick till och med en födelsedagspresent från ett kvinnligt fan i Seattle.
Vad då?
- Shots-glas, en brodyr som det stod Zacke på och Swedish fish.
Swedish fish?
- Det är ett slags gelegodis, som Malaco-fiskarna ungefär. Väldigt populärt i USA.
Svenska fans i USA
Ännu är inga nya USA-spelningar bokade men Zacke tror att det finns en bred målgrupp för musiken - trots att han kör med svenskspråkig rap.
Och om skivbolaget vill att han börjar med engelska texter?
- Jag gjorde det i början, det funkade inget bra. Det exotiska i musiken skulle försvinna. Både jag och Movits! har ju strävat efter att göra svensk hiphop, inte som den låter i Staterna. Min musik är så olik den hiphop som är populär i USA nu, som Lil Wayne. Folk tycker att det låter fräscht.
- Och minst en femtedel av publiken under Movits!-turnén var ju svenskar och svenskättlingar, folk som jublade när vi sa att vi kom från Luleå. Man glömmer hur många som har svenskt påbrå i USA, säger Zacke.
Ny video
Han har börjat skriva nytt material till en skiva som ska släppas i slutet av nästa år och medverkar även på Movits! kommande album.
- De börjar vara relativt färdiga med skivan. Vi har bollat idéer med varandra och jag är med på ett spår. I bästa fall blir det en till gemensam sväng till USA, men jag vågar inte uttala mig om det ännu, säger Zacke.