Efter Anna-Mi Svedjekrans insats under audition i Skellefteå fick hon massvis av kärlek och blev en viral sensation över en natt. Men när "Idol" går in i direktsända kvaltävlingar nästa vecka finns hon inte med.

I onsdagens avsnitt fick 23-åringen beskedet av juryn att hon inte platsade bland de 21 främsta.

– Det var fantastiskt när vi sågs första gången, men jag tror att alla vi känner att det tog slut där. Jag är ledsen, sa jurymedlemmen Alexander Kronlund.

Artikelbild

| Anna-MI Svedjekrans hade svårt att hålla tårarna tillbaka efter beskedet

En till synes förvånad Svedjekrans tog till en början beskedet hårt och brast ut i tårar, men med lite distans till slutaudition är hon positiv.

– Jag gick inte vidare men det känns ändå som att jag kommer kunna hålla på med musiken, säger hon.

Under Kulturnatten förra helgen var hon affischnamn på flera olika spelställen och hon blir igenkänd av många.

– Jag hoppas att det kommer bli bra, det känns som att många har fått upp ögonen för mig. Men jag är lite orolig för att det bara ska dö ut efter slutaudition, säger hon.

Artikelbild

| Direkt efter att Anna-Mi Svedjekrans berättat att hon inte är kvar i tävlingen tröstades hon av övriga deltagare.

Anledningen till att hon inte imponerade på juryn under helgen i Stockholm beror mycket på att hon inte tilldelades hennes typ av låtar, tror hon.

– Slutaudition var inte min grej, låtarna där är inte den musik jag vill göra. Där kunde jag inte leverera som jag kan göra med det jag brinner för, säger hon.

– Anledningen till att jag sökte till "Idol" från första början var för att visa vem jag är och att få chansen att uppträda. Det var egentligen inte för att vara med i "Idol" och det tror jag sken igenom lite. Jag var inte helt engagerad just den veckan.

På måndag startar de direktsända kvalfinalerna för de 21 återstående deltagarna, dessutom kommer tittarna rösta vidare ytterligare en person av de som nobbats av juryn.