För Kirunaparet Ida Persson Labba och Viktor Lund Mikko började äventyret i tv-serien "Unga föräldrar" där tittarna fick följa dem och deras då nyfödda Áile. I ett avsnitt friade Viktor till Ida och hennes "ja" ledde till spinoff-serien "Vårt stora samiska bröllop", som hade premiär i veckan.

Sedan mars har ett tv-team följt paret på deras väg mot bröllopet och lagom till den stora dagen (fredag 13 oktober) har affischer dykt upp över hela Kiruna med reklam för serien – som spelar in sitt givna avslutningsnummer i helgen.

– Vi är ju som vilka Kirunabor som helst, därför känns det lite konstigt att se sig själv på stan i Kiruna. Det är en udda känsla, berättar Ida Persson Labba. 

Artikelbild

Affisch. I veckan har stora delar av Kiruna pyntats med reklam för brudparets egna tv-serie.

– Jag sprang in i mig själv på restaurangen i går. När jag skulle öppna dörren var det en stor plansch där, det var en äcklig känsla – "jävlar, där är jag" (skratt).

MER TV: Känslosam Maxida Märak: "Otroligt starkt"

I första avsnittet pratade paret om att sätta ett tak på 400 gäster, medan deras föräldrar önskade närmare 800. Exakt hur många det blir vet inte brudparet riktigt, arbetet med rengärdar påverkar många gästers närvaro. Men tv-teamet på plats garanterar att hela Sverige har möjlighet att följa bröllopet i efterhand.

– Vi har delat vår vardag med svenska folket ganska länge, därför känns det som en naturlig del att visa det här också. Det känns jättebra och jätteroligt, säger Ida Persson Labba.

Artikelbild

Affisch. I veckan har stora delar av Kiruna pyntats med reklam för brudparets egna tv-serie.

Eftersom inspelningarna av "Unga föräldrar" och "Vårt stora samiska bröllop" avlöst varandra har brudparet lärt känna personerna bakom kamerorna bra.

– De har följt oss så länge, de har varit i våra liv i snart två år så det känns självklart att de ska vara med nu. Hade de inte filmat hade vi bjudit in dem ändå.

Artikelbild

| Brudparet. Kirunaparet Ida Persson Labba och Viktor Lund Mikko gifter sig i Soppero under fredagen. Förutom flera hundra gäster på plats har tv-kamerorna riggats för att kabla ut bröllopet till övriga Sverige.

Känns det extra nervöst med tv-sänt bröllop?

– Nej, nej, nej, nej. Gud. Jag skulle säga att det snarare känns extra tryggt. De är så snälla och fina, jag är inte oroad över något. Det hade kanske varit annorlunda om det var ett filmteam jag inte kände eller visste vilket typ av program det skulle vara, säger Persson Labba.

Artikelbild

MER TV: Sandras skämt kan vara för mycket för SVT

Dagarna innan bröllopet har varit hektiska med fullastade bilresor till Soppero och Gällivare, frisörbesök, klädfix och iordningsställande. Det blir en händelserik avslutning på Ida Persson Labba och Viktor Lund Mikkos egna tv-serie.

Hinner ni njuta?

– Nej (skratt), det hinner vi inte. Vi åker till Stockholm direkt efter och ska vara med i "Nyhetsmorgon", fram och tillbaka – det är mycket nu.

"Vårt stora samiska bröllop" sänds två gånger i veckan på TV4 Play.