Förra fredagen blev Jemima Hicintukas största framgång under "Idol" så här långt. Hennes version av "Ex''s and oh’s" gjorde juryn lyrisk och på scenen fanns ingenting att klaga på.

– Norrlands nya stolthet, skrattar Nikki Amini när Gällivare-deltagaren kommer på tal.

Efter fredagens succé gick Amini in och började följa Hicintuka på Instagram och hon hoppas kunna se en förbättring även utanför scenen. Därför kommer kvällens tema "Det här är jag" passande.

Artikelbild

| Jemima Hicintuka gjorde succé förra fredagen

– Det är en jättehärlig tjej men jag tror att hon skulle tjäna på att öppna upp sig mer för tittarna. Det kanske hon gör nu också, vi får se vad hon berättar för story innan hennes uppträdande den här veckan. Sådant är viktigt för att skapa engagemang, säger Nikki Amini.

LÄS MER: De gör succé ihop efter "Idol"

Jemima tippades vara en av de som skulle få dåligt med röster inför förra veckan och hennes svaga tillströmning av Instagram-följare var oroade.

– Men jag märkte redan förra säsongen att det inte är de som får flest följare som Instagram som tittarna sedan röstar på, säger Nikki Amini.

Artikelbild

| Jemima Hicintuka

– Det är superviktigt att vara aktiv i sociala medier under veckan så att fanbasen får följa dig fram till fredagen. Det skapar ett engagemang för dig som person bakom artisten. Men när det väl blir fredagsfinal gäller det att prestera för att få röster.

Du har börjat följa Jemima på Insta ..?

Artikelbild

| Jemima Hicintuka

– Jag började följa alla som var kvar i lördags, jag följer alla – inte bara Jemima (skratt). Det är kul eftersom att jag får en uppfattning om vilka de är, vi får inte spendera så mycket tid med dem annars. Vi ser de på scenen och that´s it.

LÄS MER: Slog ut Måns Zelmerlöw – och "tappade bort sig själv"

Artikelbild

| Nikki Amini med övriga juryn, Anders Bagge Kishti Tomita och Alexander Kronlund.

I kväll kommer Gällivares "Idol"-representant framföra ”Blow your mind (Mwah)” av Dua Lipa och Nikki Amini tycker att hon fortsätter ta bra beslut.

– Hon har gjort ett bra låtval och det handlar om att känna sig själv som artist. Det säger ganska mycket att hon väljer låtar som passar henne gång på gång, sådana hon kan göra ett bra framträdande av.

Har hon förutsättningar att gå hela vägen?

– Det tycker jag att Jemima har och det tycker jag att alla andra har också. Annars hade de inte gått så här långt till att börja med, det är en prestation med tanke på hur många tusen sökande det varit. Jemima håller en hög kvalitet, säger Amini.

På tal om "Det här är jag" hoppas Nikki Amini att Jemima Hicintuka visat sin rätta sida.

– Vi har sett att hon har en talang, men har varit väldigt shaky tidigare. Det var väldigt skönt att se att hon gick upp där och att det vare ett "statement-framträdande". Det här är Jemima och hon är med i tävlingen.