När Joakim Hackström Larsson tog över projektledarrollen för Luleås pridefestival plockade han fram en stor fet struktur ur portföljen. Efterforskningarna visade att publiken missat för många programpunkter genom åren då schemat varit fullspäckat.

Det blir det ändring på i år, Luleå Pride 2017 innehåller färre programpunkter – men är ingen lightversion.

– Det känns lite spetsigare, åt rätt håll. Spetsigt och vasst, säger projektledaren.

Artikelbild

| Stjärna. Barbro "Lill-Babs" Svensson kommer att uppträda på sommarens Pridefestival i Luleå. "Hon kommer att komplettera Peg Parnevik på ett bra sätt", säger projektledare Joakim Hackström Larsson.

Vi har tidigare berättat att Peg Parnevik blir festivalens stora huvudakt på lördagskvällen och nu avslöjar Joakim Hackström Larsson vem som ska locka publik till Stadsparken under dagtid.

Barbro "Lill-Babs" Svensson kommer vara den som tar emot folket då pridetåget når sitt mål i Stadsparken.

– Jag kom i kontakt med henne när jag såg SVT-serien "Bonusfamiljen", där hon spelar Gugge. Hon kommer komplettera Peg Parnevik på ett bra sätt hoppas jag, säger Hackström Larsson.

"Lill-Babs", som spelar lesbisk kvinnan i "Bonusfamiljen", uppträdde på förra årets Stockholm Pride och har en bred publik. Men hon är inte ensam om att vara populär i startfältet, bland annat kommer Cameron Jai (årets transperson på QX-galan), "Idol"-deltagaren Jesper Petersson och Hampus Carlsson. Konferencierer är Zinat Pirzadeh och Pernilla Hammargren.

Artikelbild

| Hjärnan. Joakim Hackström Larsson, verksamhetsledare på RFSL, har planerat årets Luleå Pride.

– Vi har väldigt många bra artister. Jag tror att många kommer minnas våra "Night sessions" och många kommer minnas lördagen – den blir explosiv, säger Joakim Hackström Larsson med ett skratt.

Nytt för i år är att festivalens sena aktiviteter, "Night sessions", får en större plats. Savoy, Ebeneser och Bistro Norrland kommer husera artister, shower och klubbkänsla under tre dagar. Dessutom kommer ytterligare en nattklubbskväll arrangeras på Savoy under året.

Artikelbild

| Stjärna 2. Peg Parnevik är lördagskvällens självklara dragplåster.

– Vi har sett att våra Pridefester har ett så fruktansvärt hårt tryck, så vi jobbar på att få till en Prepridefest. Folk älskar pridekvällarna, konstaterar Hackström Larsson.