FLER TIPS I DUO NÖJES EVENEMANGSGUIDE

Torsdagens Snöfestival i Kiruna kunde knappast ha fått ett bättre slut. Alla 400 biljetter till Folkets hus var sålda när hemmabanden Willy Clay Band, Tullamoore Dew och Aldrig i livet skapade en minnesvärd kväll.

Uppdelat i två set, i vilka banden spelade cirka fem låtar var, skapades en av de mest uppskattade kvällarna i Kiruna på länge. Crescendot nåddes när alla banden tillsammans avslutade med Aldrig i livets Brända barn på scenen.

– Det var ju fantastiskt kul, fullsatt och taggade musikanter. Riktigt roligt, konstaterar gitarristen Örjan Mäki.

I kväll kommer en ny chans att skapa musikmagi när banden ska upprepa torsdagens succé genom samma upplägg. Folkets hus igen. Fullsatt igen.

– För oss i Willy Clay är det väldigt speciellt att spela i Kiruna. Vi har alltid gått hem hos alla känns det som (skratt), det är verkligen en speciell känsla att spela på hemmaplan, säger Mäki.

Går det att beskriva atmosfären från scenen?

– De gånger vi spelar med Willy Clay Band i Kiruna är publiken från 14–75 år, på det sättet blir det speciellt. Familjärt.

Örjan Mäki berättar att förhoppningen är att detta ska bli början på ett bra år för bandet. Med en del material som ligger och väntar hoppas Willy Clay Band kunna spela in nya låtar under våren och göra en del spelningar under sommaren.

Men under fredagen finns bara en sak i huvudet. Att göra kvällen på Folkets hus minnesvärd.

– Är det bara hälften så bra feeling som i går kommer det bli fantastiskt, konstaterar Örjan Mäki.