Vatchareeya Bangsuan är försvunnen sedan i lördags. Missing people är på plats i Boden.<br /><span class="italic">Bild: Lena Tegström</span> "Det känns bra att kunna hjälpa till", säger Maria Granström, som håller på att utbilda sig till sjukvårdare inom hemvärnet.<br /><span class="italic">Bild: Lena Tegström</span> Evelina Brostörm, hundtjänstbefäl i hemvärnet, kontrollerar kartan där hon och de övriga i gruppen genomför eftersök.<br /><span class="italic">Bild: Lena Tegström</span> Hemvärnet deltar i sökandet efter Vatchareeya Bangsuan på Åberget.<br /><span class="italic">Bild: Lena Tegström</span> Alla utrymmen ska undersökas. Gustav Friedrich, Hemvärnet, får i uppgift att göra en kontroll.<br /><span class="italic">Bild: Lena Tegström</span> Gustav Friedrich, Hemvärnet, får i uppgift att göra en kontroll av utrymmet. Det var tomt.<br /><span class="italic">Bild: Lena Tegström</span> Anders Englund, polisinspektör, och Per Hartman, polisinspektör, jobber med Vatchareeya Bangsuans försvinnande.<br /><span class="italic">Bild: Lena Tegström</span> Hemvärnet har kallats in i sökandet efter Vatchareeya Bangsuan. De delar in sig i mindre grupper och söker av området som polisen har anvisat.<br /><span class="italic">Bild: Lena Tegström</span> I ett eftersök är det viktigt att vara noggrann, påpekar Evelina Broström, hundtjänstbefäl i Hemvärnet.<br /><span class="italic">Bild: Lena Tegström</span> Evelina Broström, hundtjänstbefäl i Hemvärnet, är en av de hemvärnssoldater som deltar i sökandet efter Vatchareeya Bangsuan på Åberget.<br /><span class="italic">Bild: Lena Tegström</span> Linus Nilsson från Kusån är med i Missing People. För honom var det självklart att ställa upp i eftersöket efter Vatchareeya Bangsuan.Eftersökshunden Atlas är också med.<br /><span class="italic">Bild: Lena Tegström</span> "Så hemskt det är. Skrämmande", säger Kiki Robbegård om Vatchareeya Bangsuans försvinannade. Hon håller ett extra vakande öga på omgivningarna under promenaden på Åberget med jämthunden Essi.<br /><span class="italic">Bild: Lena Tegström</span> Camilla Andersson, gruppledare, Annika Planstedt, Marie-Louise Lindh, administrativ chef för Missing People Norrbotten, och Jimmy Lindberg talar om hur det fortsatta sökandet ska organiseras.<br /><span class="italic">Bild: Lena Tegström</span> Jimmy Lindberg såg på Facebook att de sökte efter frivilliga som kunde delta i sökandet efter den försvunna unga kvinnan Vatchareeya Bangsuan. Han utsågs att leda sin grupp.<br /><span class="italic">Bild: Lena Tegström</span> Marie-Louise Lindh, administrativ chef för Missing People Norrbotten, säger att de är ett drygt 100-tal frivilliga som deltar i sökandet efter Vatchareeya Bangsuan i Bodsvedjan.<br /><span class="italic">Bild: Lena Tegström</span>

200 personer sökte Vatchareeya Bangsuan

BODEN 20-åriga Vatchareeya Bangsuans försvinnande är fortfarande ett mysterium.

Sökandet fortsätter. Hemvärnet förstärker med ytterligare personer, totalt ett 60-tal, och Missing People ornade skallgång klockan 9.00.

Vatchareeya Bangsuan meddelade via Facebook att hon skulle ut och springa. Det var i lördags. Sedan dess har ingen sett henne.

Polisen har talat med hennes föräldrar. Hon bodde tillsammans med sin mamma och styvpappa i Boden.

Vatchareeya Bangsuan är i god fysisk kondition. Hon tränar karate och motionerar mycket.

Vid 15-tiden på lördagen lämnade hon hemmet. Hon har ingen bil och hennes cykel är kvar hemma.

Hemadressen ligger en bra bit från Åberget, som är det område där polisen koncentrerar sökandet efter Vatchareeya Bangsuan.

Tills polisen får mer information letar man i det område där man lyckats lokalisera den sista signalen från hennes mobiltelefon.

- De sista signalerna är från någon timme efter att hon lämnade hemmet på lördagen, säger Mikael Norén, vakthavande länsbefäl vid polisen.

Det är många frågetecken kring försvinnandet och polisen hoppas att få mer information under dagen.

- Hon har lämnat hemmet vid 15-tiden på lördagen. Antingen har hon sprunget, promenerat eller fått skjuts av någon. Vi vet inte. Inte föräldrarna heller, säger Mikael Norén.

Han säger att de i nuläget inte misstänker att Vatchareeya Bangsuan utsatts för brott.

- Vi hoppas att få kontakt men någon som sett henne efter att hon lämnat hemmet på lördagen. Vi försöker få tag i personer som känner henne, vänner och bekanta, säger Mikael Norén.

Polisen har också kallat in specialutbildad personal, som har utbildning i Managing Search Operations. Det är ett sätt att leda efterforskningsinsatser och som delvis bygger nya metoder.

Polisen uppskattar att som mest deltog 200 personer i sökandet under torsdagen. Förutom polis deltog hemvärnet och de som anslöt sig till organisationen Missingpeople, som ordnade en skallgångskedja.  

En polishelikopter kommer från Östersund under dagen.

Polisen ber alla som har upplysningar i fallet att höra av sig till dem 

"Ring polisen på telefon 114 14 om du har upplysningar att lämna. Hör av dig även om du inte är säker på att ditt tips är värdefullt, det är bättre att polisen får avgöra det." skriver polisen på sin hemsida.