Öppet hus på Alnour - Luleås nya friskola

LULEÅ "Bra med ett alternativ till de andra skolorna", så tyckte många av de föräldrar som besökte Luleås nya friskola Alnour på öppet hus i går.
Två veckor innan skolstart har 55 elever registrerats.
- Det är en bra starting point, säger Mohamed Gabra, rektor och grundare.
Alnour är en helt ny friskola som drar igång till den 25 augusti. De har sin verksamhet i en del av Björkskataskolan och använder samma matsal, gymnastiksal, vaktmästare som den kommunala skolan och i dagsläget är lokalerna dimensionerade för 110 elever.
Nyrekryterade lärare
De senaste veckorna har de nyrekryterade lärarna hjälpts åt att inreda skolans alla rum.
- Det är spännande att vara med från början men det är mycket att göra, säger Anna Forsstrand, som är lärare i årskurserna 4-6.
Hon tog lärarexamen 2006 och har springvikarierat sedan dess.
Tjänsten på Alnour är hennes första fasta tjänst.
- Det är roligt att det är många unga lärare som anställts. Man har inte samma chans att komma in på den kommunala skolan på grund av Las-systemet, säger hon.
Två års planering
Mohamed Gabra hoppas att söndagens öppet hus gör att fler anmälningar från elever dimper ner i brevlådan. Efter över två års planering och förberedelser är han nöjd över att skolverksamheten äntligen kan dra igång i höst.
Runt fikabordet i matsalen sitter familjen Bergström/Contreras.
- Det är en bra tanke med den här skolan, engelska är världens språk. För barnen blir det enklare senare när det kommer till universitetet, säger Louisa Contreras.
 
 
  • MEST LÄSTA
  • Senaste nytt
  • Mest läst idag