Han kommer och möter oss i trappan när matte Anneli Sundqvist öppnar dörren. I konkurrens med 171 andra katter kammade Charlie hem titeln Årets lussekatt. När NSD lämnar över presenterna tar han genast emot dem och leker med leksakerna. Kattkompisen iLife kommer också och Charlie delar med sig.

Anneli Sundqvist beskriver Charlie som en snäll katt som vet var människor behöver.

- Han vill inte vara i min famn, men när min mormor Selma levde och vi var där lade han sig direkt över hennes bröst. Han ser på en gång om någon är ledsen och hoppar upp hos dem.

Artikelbild

| Katten Charlie blev Årets lussekatt på nsd.se. Den spralliga segraren uppskattade priset – en påse leksaker.

Charlie låter också Pontus, Annelies sexårige son, gosa med honom och bära på honom.

Charlie är av rasen devon rex. Marwels Charlie, som är hans fulla namn, kommer från uppfödaren Marwel’s devon rex i Karungi, en uppfödare som gjort stora avtryck i NSD:s lussekattävling.

Förra årets lussekatt var nämligen katten Loke och det är Charlies kullbror.

- Men de är så olika att domarna inte tror på oss när vi säger det på utställningar, säger Annelie Sundqvist.

Artikelbild

| NSD:s Lussekatt 2010 Marwels Charlie poserar för fotografen.

Går i koppel
Hon är egentligen hundmänniska och allergisk, Devon rex är den enda rasen hon tål. Dessutom passar rasen henne, de är lite som hundar, berättar hon.

- Charlie går jättefint i koppel. Han har kunnat vacker tass och sitt vackert. Men nu tränar jag inte så det har fallit bort lite.

Artikelbild

Charlie leker med leksakerna, när han kliver upp på bordet stirrar han nyfiket in i ljuset som brinner där. Han är inte bara snäll, han är snygg också och har titeln champion.

- Jag åker på utställningar här i närheten. Det är mysigt och man träffar trevliga människor. Jag tog faktiskt först med mig Charlie som sällskap till iLife, men så var det han som vann en massa.

Artikelbild

Att Charlie vet var människor behöver får vi bevis på när vi ska lämna familjen. Han tittar mig i ögonen lutar sig fram och slickar mig på kinden.

Vem behöver inte en kattpuss?