Det var i slutet av oktober i fjol som polisen genomförde en omfattande razzia på olika platser i Stockholm. Totalt nio personer från Stockholmstrakten åtalades för att vara delaktiga i den ekonomiska härvan.

- Det handlar om rot-bedrägerier. Flera av de åtalade har vilselett Skatteverket att betala ut pengar för rot-arbete, sa Per Lindqvist, chefsåklagare vid andra ekobrottskammaren i Stockholm, till NSD.

Peder Andersson, som är uppvuxen utanför Töre, är ledare för Eastside i Stockholm, en av tre Hells Angels-avdelningar i staden, och är nära bekant med ledande personer i Hells Angels i Luleå.

Miljonbelopp
Åklagaren menade att bland andra Peder Andersson hade förmått Skatteverket att utbetala rot-ersättningar på sammanlagt 2 384 550 kronor.

Peder Andersson förnekade brott. I onsdags föll domen.

Det blev fängelse i två år och sex månader för grovt bedrägeri, försök till grovt bedrägeri, förargelseväckande beteende, våld mot tjänsteman och hot mot tjänsteman. Peder Andersson ska tillsammans med fyra andra personer betala skadestånd till Skatteverket på närmare 2,4 miljoner kronor.