Den första butiken som öppnade på Storheden var Öqvists möbelvaruhus på 1980-talet. Efter det började den stora expansionen på området och 1992 köpte Konsum Norrbotten varuhuset och började sin egen möbelförsäljning där, tillsammans med sin övriga verksamhet.

När Europamöbler tog över behöll Konsum Norrbotten lokalerna.

Dålig lönsamhet
Nu tvingar dålig lönsamhet och en kommande hyreshöjning från Konsum Norrbotten gör att möbelbutiken upphör.

- Det här är mycket tråkigt för personalen i butiken. Men i detta läge har vi inget annat alternativ än att lägga ner, säger Anders Högberg verkställande direktör på Europamöbler.

Enligt honom har butiken haft problem med lönsamheten en längre tid. Men han vill inte spekulera i om det är Ikeas etablering som står för de försämrade intäkterna.

- Vi ser inte någon specifik konkurrent som orsaken till detta. EM har ett starkt erbjudande som står sig väl i konkurrensen på marknaden, säger han.

Åtta anställda
Butiken har åtta anställda som nu får sluta. Men intresset för Luleå upphör dock inte, en eventuell verksamhet i framtiden kommer dock att bedrivas i en annan form.

- Vi letar aktivt efter en franchisetagare i Luleå, säger Anders Högberg.

Konsum Norrbottens verkställande direktör Thomas Björk är hemlighetsfull när det gäller den framtida verksamheten i lokalen.

Attraktivt läge
- Det pågår diskussioner just nu men det är inget vi vill gå ut med i dagsläget. Kanske om en månad eller två. Det är ju ett attraktivt läge och Storheden expanderar, säger han.

Björk vill dock inte kommentera hyreshöjningarna.

- Anledningen till att Europamöbler lämnar får stå för dem, säger han.