Pernilla Andersson i Luleå och Barbro Juntti i Boden är med på upploppet av tävlingen Sveriges charmigaste hem. En tävling som inleddes under sommaren och lockade 360 deltagare runt om i landet.

- Efter att ha granskat alla bidrag tycker jag att det är tydligt att Sverige kryllar av duktiga hemmafixare! Så otroligt många fina och charmiga hem. Alltifrån blommigt och färgglatt till sobert och stramt. Variationen är stor men alla de bidrag vi valt ut har en personlig prägel och en påtaglig charm, säger bloggaren Clara Lidström som sitter med i tävlingsjuryn.

Under fyra veckor kommer nu svenska folket ha möjlighet att betygsätta finalisterna på tävlingens hemsida. Den som har högst betyg den 28 september vinner titeln "Sveriges charmigaste hem", ett presentkort på 30 000 kronor i valfri inredningsbutik och ett hemma-hos-reportage i Expressen Leva & Bo.

- Vi ville hitta ett sätt att uppmärksamma och hylla alla härliga och personliga hem som finns i vårt avlånga land och det är inspirerande att se alla bidrag som kommit in. Det är stor variation i stil med allt från afrikansk djungelstil till amerikanskt 50-tal. Men den stil som verkar vara mest populär bland de charmiga hemmen är en ljus gammaldags stil med patina och blandning av gammalt och nytt, säger Johan Vesterberg, pressansvarig hos tävlingsarrangören Fastighetsbyrån.