I artikeln beskrivs hur bilen med mannen i baksätet hittades av en snöskoteråkare på den översnöade och öde skogsbilvägen nära Umeå, "strax söder om Polcirkeln".

Tyska Die Welt liknar den översnöade bilen vid en igloo som fungerat som isolering mot den bistra kylan och på så sätt räddat mannen från att frysa ihjäl.

Det är fortfarande ett mysterium varför mannen i december svängde av från E 4 norr om Umeå och stannade längst inne i skogen där skogsbilvägen tog slut.

Artikelbild

| En utmärglad man i 45-årsåldern räddades på fredagen ur en insnöad bil på en skogsväg utanför Umeå. Enligt mannen själv har han suttit fast i bilen sedan i december.

Polisen kommer inte att utreda fallet vidare och från Norrlands universitetssjukhus vill man inte lämna ut andra uppgifter än att mannen mår efter omständigheterna fortsatt bra och att han är inlagd på en vårdavdelning.

Mannen är i 45-årsåldern och från Örebrotrakten. Polisen ser ingen anledning att betvivla hans uppgift om att han suttit utan mat i bilen sedan den 19 december.

Den djupa snön runt bilen var helt orörd sånär som på märken som visat att mannen krafsat ner snö från biltaket för att få i sig vätska.