Trots att det regnat under morgonen och dagen bjöd på ett mulet väder, så hade Susanna Boija från Luleå tagit sig ut tillsammans med barnen.

- Det är första gången jag och barnen är här. Vi är här tillsammans med min väninna och hennes barn, säger hon.

Under Ersnäsdagen på lördagen fanns det aktiviteter som ringkastning, ponnyridning och ansiktsmålning - något som är populärt bland barnen.

Artikelbild

| Ingela Sandberg, 55, från Rosvik och Ove Nordlander, 70, från Alvik sjöng under förmiddagen i Alviks blandade kör.

- Vi har provat kasta ringar, barnen har trollat med en trollkarl och nu får min son Elwin en ansiktsmålning, säger Susanna Boija.

Ingela Sandberg, från Rosvik och Ove Nordlander, från Alvik, sitter och lyssnar på visor av Elin Kero.

- Vi sjunger i Alviks blandade kör, men just nu lyssnar vi på duktiga Elin, säger Ingela Sandberg.

Under dagen såldes våfflor, hamburgare och även annat ätbart i de olika stånden. Flera av besökarna är på plats för att träffa vänner och hemvändare som kommit för att hälsa på under sommaren.

Artikelbild

| Elin Kero sjöng visor under Ersnäsdagen.

- Jag är här varje år för att träffa alla vänner och hemvändare, säger Camilla Bäckström.

Lars Eriksson, från Ersnäs tillbringade dagen tillsammans med sina fyra barn och de två valparna Zing och Mr Big. Frun Nina jobbade i våffelståndet.

Artikelbild

| Elwin Boija, 5, tillsammans med sin mamma Susanna Boija, 31, från Luleå spenderade dagen i Ersnäs med ansiktsmålning och gott fika.

- Det är en bra dag för alla. Barnen träffar kompisar och det finns olika aktiviteter för dem. Jag träffar vänner och bekanta, säger Eriksson.

Sedan 2007 utses årets Ersnäsbo, någon som arbetat ideellt för byn. I år blev vinnaren Anders Vikberg som jobbar för idrottsföreningen.

Artikelbild

| Lars Eriksson, 46, från Ersnäs här med dottern Isa Dahlbom, 2, och deras två valpar som mötte schäfern Krim.FOTO: Kurt Engström

- Det är roligt att bli uppskattad. Jag jobbar inte bara för idrotten utan vi försöker få med byn i flera evenemang. Som till exempel Ersnäsdagen, det är ett bra tillfälle att träffa människor, säger Vikberg.