Kiruna IF har fortfarande inte nått upp till fjolårssäsongens höga nivå och tomrummet efter målvakten Sammy Gustafsson samt forwardsduon Joakim Fredriksson och Kim Sunna har laget ännu inte lyckats fylla.

Men inledningen mot Björklöven visade dock på takter som påminde om föregående säsong och man tillät bland annat gästerna att bara skjuta fyra skott mot Niklas Lerbrink och försvarsspelet var mycket bättre än i den senaste hemmamatchen som var ett riktigt magplask (2-7 mot Piteå). Periodens vassaste spelare Oscar Fredriksson i Kirunas första lina inledde målskyttet för hemmalaget efter knappa tre minuter, Lövens Joakim Wikström kvitterade kort därefter.

"Riktigt bra första"

Artikelbild

- En riktigt bra första och kanske borde vi sätta någon till, kommenterar Molin, och syftar möjligen på Joel Törmäs misslyckade lyftning från nära håll som borde resulterat i mål.

Kollegan Jens Öhman höll med:

- Vi kommer inte ut på det sätt som vi vill och Kiruna sågade sig igenom vid flertalet tillfällen och jag är nöjd med de 1-1 vi hade.

Säkerligen påtalade Björklövens tränare sitt missnöje till sina spelare i pausen och lagets tyngd tvingade Kiruna att mer eller mindre bosätta sig i egen zon under stora delar av perioden. Bra målvaktsspel av Lerbrink tillsammans med starkt försvarsspel gjorde dock att perioden slutade mållös

- Vi tappar pucken alldeles för enkelt och får på så sätt tryck emot oss, säger Molin.

Vågskålen svängde

Vid det här läget hade vågskålen svängt över till gästernas favör och i spel med en man mer på isen kunde Löven sätta tvåan efter det att både Simon Esseryd och Mikael Lasu misslyckats med att få ut pucken ut egen zon, tröttkörda som de var.

Avgörande 3-1 kom lite senare, återigen efter passivt försvarsspel bakom eget mål, och reduceringen av Viktor Mikko med sex sekunder kvar förändrade inte matchens poängskörd.

Men Molin kunde dock skönja vissa ljusglimtar:

- Det såg bättre ut än under de senaste matcherna och jag känner att vi är på rätt väg, säger han samtidigt som också vill berömma Niklas Lerbrinks målvaktsspel.

Bäst i hemmalaget tillsammans med Stanislav Kall och Oscar Fredriksson.