Den 22-årige mannen anhölls i torsdags som skäligen misstänkt för mordet på Vatchareeya Bangsuan. Samma dag hölls ett kort förhör med 22-åringen där han förnekade brott.

På fredagen har polisen hållit två längre och tuffa förhör med den misstänkte i polishuset i Luleå.

"Mår mycket dåligt"
- Han mår mycket dåligt på grund av den uppkomna situationen, säger 22-åringens försvarare Bo Forssberg.

Artikelbild

Under förhöret har 22-åringen berättat att han och Vatchareeya Bangsuan tidigare har varit ett par men att de den senaste tiden bara varit kompisar.

Han har också berättat att hon besökte honom den här lördagen och att hon studerade medan han satt i soffan och tittade på tv och samtidigt drack öl.

- Min klient har också sagt att han ville skjutsa hem henne men att hon avböjde eftersom han var onykter, säger Forssberg.

Vittnesuppgift
Det är det sista han såg av Vatchareeya Bangsuan.

Artikelbild

| Sommarstugan.

Polisen har ingen teknisk bevisning som är besvärande för 22-åringen. Vad som dock är besvärligt för försvaret är att polisen har en vittnesuppgift som säger sig ha sett 22-åringen i området kring ödestugan dagar innan de första kroppsfynden gjordes.

- Jag kan inte kommentera det, säger Bo Forssberg.

Artikelbild

Han säger dock att trots två tuffa förhör så förnekar 22-
åringen alltjämt brott.

- Han säger att han inte har något att göra med försvinnandet av kvinnan.

Artikelbild

Vid lunchtid i går grep polisen den här 22-årige mannen i ett villaområde i Boden. Han är skäligen misstänkt för styckmordet på Vatchareeya Bangsuan.Foto: Kurt engström

Rättsmedicinalverket bekräftade på fredagen att det är kvarlevorna efter Vatchareeya Bangsuan som varit saknad sedan den 4 maj och som påträffats på Mjösjöberget.

Identiteten fastställd
Under torsdagens presskonferens sade kammaråklagare Ulrika Schönbeck att det med stor säkerhet är Vatchareeya Bangsuans kroppsdelar som är hittade.

Artikelbild

- Nu är det medicinskt fastställt, säger Ulrika Schönbeck till NSD.

Anhöriga fick dödsbeskedet på fredagen.

I tisdags hittades Bodenkvinnans ben inne i ödehuset på Mjösjöberget och i onsdags hittades kroppen och huvudet i en skreva cirka 150 meter från ödehuset.

Enligt vad NSD erfar letar polisen fortfarande efter kroppsdelar men under fredagen har inga nya fynd gjorts.

Det kommer att hållas fortsatta förhör med 22-åringen under lördagen. Senast före klockan 12 på söndag måste åklagaren lämna in en häktningsframställan till Luleå tingsrätt.