Läs mer: Första rättegångsdagen

Under tisdagen fortsatte rättegången där två män i 30-årsåldern står åtalade för försök till dråp, alternativt grov misshandel och grovt olaga hot. Händelsen utspelade sig den 12 augusti då en man blev knivskuren i centrala Kiruna.

Assistentåklagare Kristoffer Sahlin anser att det under rättegången bevisats att de åtalade männen har attackerat målsäganden med kniv och åsamkat en 14 centimeter lång sårskada på ansiktet och halsen. Han menar att det här är något som männen har gjort tillsammans med uppsåt att döda.

– Hade det varit någon centimeter till höger eller till vänster så hade inte målsägande varit i livet idag. Det är våld att anses som livsfarligt, säger Kristoffer Sahlin.

Han yrkade på att båda männen ska dömas för försök till dråp och fem års fängelse.

Försvarsadvokat Filip Backe, som företräder den av männen som åstadkom skärskadan, menade att den åtalades historia inte är motbevisad och att det inte fanns något uppsåt till dråp. Han yrkade på att mannen ska frikännas, på sin höjd fällas för misshandel med skyddstillsyn eller ett kortare fängelsestraff som påföljd.

Den andra mannens försvarsadvokat Magnus Müchler, menar att hans klient på sin höjd kan fällas för olaga hot av normalgraden.

Dom i målet kommer den 10 oktober. Den ene av männen förblir häktad fram till dess. Den andra släpptes på fri fot efter rättegången.