Älvsbyhus närmar sig vart fjärde bygglov

I början av december presenterades Byggfaktas statistik för den svenska småhusförsäljningen under oktober månad 2021. "Vi var otroligt stolta då vi fick september månads statistik med 19,5 procent av den totala marknaden", säger Olov Granström på Älvsbyhus.

Älvsbyhus en stor del av den totala svenska marknaden.

Älvsbyhus en stor del av den totala svenska marknaden.

Foto: Christoffer Markström

Älvsbyn2021-12-04 08:00

Totalt inkom 123 bygglovsansökningar med Älvsbyhus som leverantör, vilket motsvarar 22,5 procent av den totala svenska marknaden. Det skriver Älvsbyhus i ett pressmeddelande.

– Vi var otroligt stolta då vi fick september månads statistik med 19,5 procent av den totala marknaden. Då var vart femte bygglov i Sverige ett Älvsbyhus och nu närmar vi oss vart fjärde. Detta innebär att vi nu är större än OBOS med varumärkena Myresjöhus och Smålandsvillan (11,6 procent) respektive Svensk husproduktion med varumärkena Trivselhus, Movehome och LB hus (11,3 procent), säger Olov Granström, försäljningschef för Älvsbyhus.

Ackumulerat till och med oktober står Älvsbyhus för 12,8 procent av den totala småhusmarknaden och är därmed hela 5,4 procent över närmaste branschkollega.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!