Förra året vann räddningstjänstens lag Kronrodden så de hade en mästertitel att försvara. Sex lag hade anmält sig till tävlingen som hölls på Bodträsket.

Lagen fick vara fem i båten, fyra deltagare och en styrman. De rodde från Drottninggatansidan längs träsket och rundande en boj. Ungefär tre minuter tog roddturen för varje lag, som tävlade mot varandra. En del lag klarade av att hålla en ganska rak kurs medan andra svängde kraftigt ur kurs.

Bodenbo och Guldfisken slogs ut först. Tävlade i semifinal gjorde sedan Pon Cat mot Banbyggarna och Räddningstjänsten mot Concreto.

Artikelbild

| Vinnarna i Kronrodden. Banbyggarna Signal slog Concreto, men det var jämnt. I det segrade laget körde rorsmannen Anders Adolfsson, Linus Lindgren, Tony Somela, Daniel Larsson, Mats Kummu. Reserver var Fredrik Vesterberg och Per Holma. Grattis!

Ett missöde hände också under tävlandet. Pon Cats starka gossar satt sönder en av kronbåtens brädor. Det löste tävlingsgeneralen Thomas Lindell genom att ta bort en bräda även i den andra båten, vilket betydde att alla som satt längst fram fick stå på knä och ro.

Det trodde man kanske skulle gynna räddningstjänstens armstarka tävlande. Och det kunde det ha gjort. Men tyvärr fastnade deras ena åra i bojen vid rundningen i semifinalturen mot Concreto. Innan de lyckats fiska upp åran fick Concreto-laget ett försprång som var omöjligt att ta ikapp.

I andra semifinalen vann Banbyggarna mot Pon Cat. Som även visade sig starkast i finalen där laget vann mot Concreto. Fast det var väldigt jämnt.

En anställd hos Banbyggarna ropade i rena glädjeyran att de kanske skulle kasta chefen och rorsmannen Anders Adolfsson i sjön.

Artikelbild

| Utslagen mellan heaten. Sedan reste sig Daniel Larsson och hans lag Banbyggarna tog hem finalen.

– Nää, det törs jag inte. För då kanske man inte får behålla jobbet.

– Nää det törs du inte, sa chefen Adolfsson.

Artikelbild

| Pon Minings lag under Kronrodden i en stilstudie. Det här laget satt sönder en bräda vilket ledde till båda båtarna saknade en bräda i resten av heaten.

Banbyggarna Signal är med för första gången. Uppenbarligen gav det mersmak. Räddningstjänsten tog hem en tredjeplats till slut.

– Det var kul och bra jobbat. Jag tror att räddningstjänsten kanske tog ut segern i förskott.