Missing People söker vidare själva efter försvunnen kvinna

BODEN Missing People kommer att dra igång en skallgångskedja på de anhörigas önskemål igen. Polisen har inte begärt den hjälpen.

- Vi kommer klockan tolv att bestämma var vi ska leta och det blir även att vi går igenom vissa områden på Åberget igen, säger Marie-Louise Lindh, Missing People.

Klockan tolv på söndagen samlas Missing People på Slipvägen, utanför räddningstjänstens lokaler i Boden. Målet är att leta efter den försvunna 20-åriga Vatchareeya Bangsuan. Polisen har rubricerat brottet som människorov. Kvinnan har varit försvunnen sedan förra lördagen. Hon försvann efter att ha lämnat en väns bostad på Bodsvedjan vid 21-tiden.

– Vi ska dra ut kartor och diskutera vilka områden som ska sökas. Vi vet att det blir vissa områden på Åberget som redan är genomsökta en gång men det kan även bli frågan om nya områden, säger Lindh, till NSD.

 

Förhören fortsätter

Enligt Lindh beror den nya skallgången på tips från allmänheten men även att de anhöriga frågat efter den hjälpen.

– Polisen har valt att gå in på andra spår i förundersökningen och avblåsa eftersöket. Men Missing People är inga poliser. Skallgången är i detta fall en egen åtgärd, för vi vill att de anhöriga ska få ett svar. Innan den försvunna kvinnan hittats är ärendet inte avslutat, säger Marie-Louise Lindh, Missing People.

Polisens talesman Lars-Ivar Johansson tycker det är bra att Missing People fortsätter med sin skallgång.

– Vi försöker samordna med varandra men denna gång är det inte på uppdrag av polisen. Det är bra att vi samarbetar med varandra. Missing People meddelar oss vilka områden de sökt av och resultat, säger Johansson.

Just nu fortsätter polisen förhören med personer som funnits i 20-åringens närhet.

– Brottrubriceringen har inte ändrats heller. Vid det här försvinnandet har det inte funnits så mycket att gå på. Vi jobbar förutsättningslöst. Ibland kan det vara att man missat någon detalj som är viktig.

 

Aktivt Facebookkonto

I går kunde NSD avslöja att Vatchareeya Bangsuans konto på Facebook hade varit aktivt det senaste dygnet. Enligt Aftonbladet var det kvinnans mamma som hade varit inloggad. Det är däremot något som polisen inte vill bekräfta.

– Vad gäller Facebookkontot om det använts av den försvunnes mor kan jag varken bekräfta eller dementera i dagsläget. Redan från början har det funnits med flera alternativ. Jag har inte heller pratat med modern än att det är så, säger Lars-Ivar Johansson.

 

Enligt Lindh beror den nya skallgången på tips från allmänheten men även att de anhöriga frågat efter den hjälpen.
– Polisen har valt att gå in på andra spår i förundersökningen och avblåsa eftersöket. Men Missing People är inga poliser. Skallgången är i detta fall en egen åtgärd, för vi vill att de anhöriga ska få ett svar. Innan den försvunna kvinnan hittats är ärendet inte avslutat, säger Marie-Louise Lindh, Missing People.
På söndagskvällen hade skallgångskedjan inga fynd att rapportera som var kopplat till försvinnandet.

 
 
  • MEST LÄSTA
  • Andra har läst

Nyheter från Boden

Kontakta oss