Cole är stationerad i Stockholm, men har en platschef anställd i Boden. Han blev informerad om mordförsöket och även väktarskolans insats under fredagen. En anställd i 20-årsåldern är svårt skadad efter att ha blivit knivhuggen med två djupa hugg i bröstet med morakniv av en arbetskamrat i 40-årsåldern.

De uppgifter som Cole känner till har kommit via platschefen. Enligt vdn försöker företaget nu bistå polisen i deras arbete.

– Vi hjälper dem med uppgifter på de två personer som varit inblandade i händelsen med mordförsöket.

Artikelbild

| Inomhus. Här inne i en av KncMiners hangarer skedde mordförsöket den 12 februari. Nu är en 36-åring åtalad för mordförsök för uppsåtet var att döda, enligt åklagarens stämning.

Enligt Sam Cole försöker också företaget hantera situationen med det grova brottet på den egna arbetsplatsen så professionellt och konstruktivt som möjligt.

Hur mår personalen som är kvar?

– Jag har inte pratat med dem i dag, men igår var de chockade. Det är ju inget normalt som händer på en arbetsplats. Men allting sköttes mycket bra av personalen som fanns inomhus och väktarskolans personal, säger Sam Cole.

Vad händer nu?

– Jag har inte så mycket uppgifter utan det sköter platschefen på plats. Men polisutredningen fortsätter. Personalen är ledig för det är lördag, säger Cole.

Enligt honom är många som arbetar på serverhallarna gästarbetare.

Hur mår den skadade anställde?

– Jag har inte hört något mer om hans tillstånd, men jag hoppas att han klarar sig, säger Sam Cole.

Vet du orsaken till knivbråket?

– Nej, det vet jag inte, säger Sam Cole.

Den anställde i 40-årsåldern som nu sitter anhållen för mordförsök var knivbeväpnad inomhus.

Kommer ni att höja säkerheten efter händelsen?

– Vi har redan en hög säkerhet och har ingen särskild policy för den här typen av händelser. Men vi får titta på vår interna säkerhetspolicy och i så fall ändra det som behöver ändras. Bra säkerhet för vår personal är också viktig. Vi gör vad vi kan, säger vd Sam Cole.