Tio år med Enter galleria i Boden

Björn Lindgren, Enter galleria i Boden, konstaterade att tio år går fort. I helgen firade gallerian tioårsjubileum. Det gjordes med sång, dans och trolleritrick.

Evelina Andersson, Opalen,  skär upp flera tårtbitar till Mona Fahlgren som ska fika med sina kompisar.

Evelina Andersson, Opalen, skär upp flera tårtbitar till Mona Fahlgren som ska fika med sina kompisar.

Foto: LENA TEGSTRÖM

Bodens kommun2019-10-27 14:32

Jubileumfirandet började med trubadurafton på fredagen och fortsatte på lördagen. 

Enter bjöd då på tårta, naturligtvis var den tio meter lång, och den gav de första 1000 besökarna var sin bit. 

Mona Fahlgren, Boden, hämtade flera bitar till sina vänner. Hon berättade att de träffas ofta på Opalen. Själv är hon pensionerad sjuksköterska, men jobbar ibland.

– Gallerian har blivit till en träffpunkt för bodensarna. 

Hon berättade att de är ett gäng som kallar sig Veteranerna som träffas flera dagar varje veckan på gallerian. 

– Vi har ett eget bord, där vi sitter och pratar på mornarna. Vi skrattar och har roligt. Vi är tio-tolv stycken som träffars nästan varje morgon. Vi har en trevlig gemenskap.

Familjen Söderholm var på gallerian på lördagen. De visste att det var jubileum och tyckte det var extra roligt med tårta.

– Vi måste ju kolla vad som händer. Vi går väldigt ofta till biblioteket. Gallerian har blivit ett uppsving för centrala stan. Den innehåller affärer, kafé och bibliotek, vilket lockar många besökare, sa Frida Söderholm.

Karin Sandelund, Bröstcancerföreningen i Norrbotten, berättade att hon såg annonsen om dansuppvisning till förmån för bröstcancer. Därför ville hon vara på plats på lördagen och hjälpa till med att sälja saker och samla in pengar till fonden. 

Dansgruppen Bodens Jelly Belly bjöd på en maxad uppvisning av dans med takt, rytm och kroppskontroll. 

Sueli Rodrigues Cavalconti, Fathima Zamruth Packeer Ally och Mesgana Cherpum i Bodens Jelly Belly bjöd på dansglädje till förmån för bröstcancer.
Sueli Rodrigues Cavalconti, Fathima Zamruth Packeer Ally och Mesgana Cherpum i Bodens Jelly Belly bjöd på dansglädje till förmån för bröstcancer.
Karta: Enter Galleria
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!