Misshandeln ska ha skett i somras på en krog i Norrtälje norr om Stockholm. Enligt åtalet har Calle Jonsson, 34, misshandlat en annan man vid ett spelbord med ett flertal slag mot huvudet.

Offret har i förhör berättat hur han hamnade i bråk med andra kroggäster vid spelbordet då han spelade Black jack. Han uppger att han plötsligt blev attackerad och slagen vid flera tillfällen av en man som senare identifierats som Calle Jonsson, skriver Expressen.

Men Calle Jonsson förnekar brott och hävdar istället nödvärn. Brottsoffret ska först ha knuffat hans kompis för att sedan slå Jonsson i huvudet. Därefter ska han reflexmässigt ha slagit tillbaka.

Efter bråket uppsökte Calle Jonsson själv upp polispatrullen och uppgav att han blivit misshandlad.

Fallet ska nu prövas i Norrtälje tingsrätt.

Calle Jonsson greps 2001 i Grekland misstänkt för att ha knivskurit en grekisk man. 2005 friades han efter en lång rättsprocess. Men 2006 skulle ärendet upp för prövning i Greklands högsta domstol. Jonsson vägrade då att infinna sig. 2014 utfärdades en europeisk arresteringsorder för att föra Jonsson till Grekland. Men då försvann han fram till juli 2016 då dråkförsöket preskriberades.