Skicamp som äger campinganläggningen men även Storklintens skidanläggning har avslutat kontraktet med den tidigare arrendatorn inför sommarsäsongen. Restaurangen har också ansökt om eget utskänkningstillstånd som ska bli klart i juni. Just nu pågår viss ombyggnation av kök och bar för att fungera som utomhusrestaurang när Bistro BJØRKNÆS öppnar.

–Vi har sedan man ändrade kraven i stjärnstatusen för campingarna att det ska finnas restaurang och pub på plats känt att vi ville driva restaurang själva, men inte mäktat med det. Vi har därför haft en arrendator. Men i år kände vi att vi hade förmågan att göra allt själva i och med att det fanns personal som vi ville fortsätta jobba med efter vintersäsongen i Storklinten. Nu kan den personalen fortsätta sitt arbete fast på campingen istället, säger Malin Nilsson, verksamhetschef.

Inför säsongen är det tre kockar och fyra servitriser som ska jobba på Bistro BJØRKNÆS.

Artikelbild

| Bra tryck. Det hoppas Eva Sundqvist och Malin Nilsson, på när gästerna börjar anlända. " Vi har en del campare som redan hittat hit. De flesta brukar komma i juli, säger Malin Nilsson, verksamhetsansvarig.

– Servitriserna är sommarjobbare som vi också hoppas kunna fortsätta arbeta med på Storklinten när det är säsong där, säger Eva Sundqvist.

När det gäller utbudet tänker man kopiera mycket av det som serveras på Restaurang Storklinten.

– Vi har ett färdigt koncept och mycket av den maten ska också serveras här. Lite grill, kött, pasta och sallader - så kallad sportsbarmat, säger Malin Nilsson.

När Norrbottensmedia hälsar på pågår ombyggnationen av bistrodelen som kommer att få ett hundratal sittplatser.

Artikelbild

| Stor veranda. Det bjuder Bodens Camping och Bad på när de ska driva sin restaurang i egen regi. På bilden syns restaurangchefen Eva Sundqvist. " Vi tar med oss kockarna från Storklintens anläggning som även lagar maten här."

– Vi kommer ha en del annan utrustning här så vi behöver bygga om ventilationen så det är det arbetet som pågår just nu. Restaurangen hoppas vi öppna den 17 juni eller annars senast före midsommar, säger Eva Sundqvist.

Bistron kommer att öppna klockan 11 på dagen och vara öppen till klockan 18 före 1 juli.

– Sedan under högsäsongen från juli och en bit in i augusti håller restaurangen öppet till klockan 22, säger Eva Sundqvist.

Några turister har anlänt till campingen och fler är att vänta. Boden Camping & Bad har 500 platser.

– Bokningen ser väldigt bra ut. De flesta norrmän kommer i juli, men säsongen sträcker sig från midsommar till mitten på augusti, säger Malin Nilsson.

Eftersom 97 procent av campingens gäster är norrmän så märks det även i restaurangnamnet som fått norsk stavning.

– Vi tyckte det var lite kul och en liten hyllning till våra trogna gäster. På bistron satsar vi på after beach för barn och vuxna, grillning och barndisco. Sedan kastar vi också in några andra spontana arrangemang, säger Eva Sundqvist.