I dessa kyrkovalstider visar den rådande partipolitiseringen i Svenska kyrkan sitt rätta ansikte. Som att det inte var nog med att kyrkovalkarusellen kostar mer än 160 miljoner kronor, så går pengarna till valkampanjer som får kyrkovalet att se ut som ett val som står mellan höger och vänster i politiken. Särskilt pinsamt är det att se på när socialdemokraterna och sverigedemokraterna gör upp med varandra i tvdebatter och på ledarsidor. Att de två utmålat varandra som huvudfiender i kyrkovalet är både förnedrande och förödande för Svenska kyrkan. Det är inte konstigt om vanligt folk tar sig för pannan och frågar sig: sekulära partier i all ära men vad har de i religiösa val att göra?

Tyvärr har det partipolitiska väsendet gjort beslag på kyrkan som arena och använder den för självtjänande syften. För drygt sjutton år sedan skildes kyrkan från staten. Nu är det tid att staten (de politiska partierna) också skiljs från kyrkan!

En kyrka har inte sin grund i en politisk ideologi, utan i sin tro och bekännelse. Därför är det rimligt att kyrkan också får leva och fatta sina beslut utifrån denna bekännelse utan påverkan från politiska partier. Som det nu är styrs Svenska kyrkan av en agenda som sekulära partier har mejslat ihop på sina kanslier och kongresser. Inte konstigt att Svenska kyrkan är sliten och trött när partipolitiker driver henne mellan sig likt en fotboll mot eget mål. Detta i stor kontrast till den gode herden som varsamt leder sin kyrka till himmelskt mål (Jes.40:11, Joh.10:11-16).

Artikelbild

| Ingen politik. Partier hör inte hemma i kyrkan anser Frimodig kyrka.

Frimodig kyrka vill återge Svenska kyrkan sin frihet, kyrkans sanna frihet. Inte förrän då börjar kyrkan återfå glädjen, livskraften och spänsten. Med gudstjänsten som bas växer en gemenskap kring Jesus som består av alla människor. Helt vanliga människor som lever vanliga liv förankrade i gudstjänsten. Utifrån denna förankring berör de sin omgivning med att göra kärlekens gärningar. Handlingar som omgivningen ena gången uppfattar som ”vänster” och andra gången som ”höger”, men de är framsprungna ur tron, bekännelsen till Jesus Kristus och kärleken till medmänniskan. Det är att bygga kyrkan på det vanliga sättet.

Rösta på en kyrka med Jesus i centrum!