Den ena boken heter Björnfrossa och är den andra samlingen med Viltliv, den tecknade serien med jaktbröderna Gnustäpp och Bosse. Serien handlar om jakt, friluftsliv och glesbygd och har publicerats i tidningarna 91:an och Jakt och Jägare. Boken består både av helt nytt material och tidigare publicerat material.

– Saittarova brukar vara med i serien då och då och lite andra platser här omkring, säger Anders Skoglind.

Planen är att det ska komma ett nytt album med en samling Viltliv varje höst framöver.

Artikelbild

Ny bok. Björnfrossa är en samling av serien Viltliv som tecknas av Anders Skoglind.

Den andra boken har titeln Fjällvandrarens trollguide.

– Som alla vet så finns det en massa troll och konstiga djur och växter och sådant i fjällen, de har jag tecknat ner nu, deras egenskaper och lite av varje, säger Anders Skoglind.

Han hade funderat på boken i flera år innan den till slut blev verklighet efter ett års tecknande.

– Man går runt och tittar på saker och så sätts bollen i rullning. Man börjar fundera, den där ormbunken, hur hade den sett ut om den hade ett huggormsansikte istället? Så att det blir som en huggormsbunke istället för en vanlig ormbunke.

Artikelbild

Trollguide. Anders Skoglind funderade på boken om troll och andra skogsväsen i flera år innan den blev verklighet.

Under torsdagen har Anders Skoglind boksläpp i Kiruna.

– Det känns jättekul. Fast det är lite både och, nu bläddrar man igenom böckerna och hittar saker man hade velat lägga till men nu är det för sent, man måste helt enkelt vara nöjd någon gång.

Anders Skoglind är även en av sju tecknare bakom serien 91:an.

– Jag har tecknat sedan jag var liten, och jag har alltid gillat att läsa serier, så det var bara en tidsfråga innan det sammanföll, säger han.