Från VHS till Blu-ray, och sen...

Genom Åren har det funnits många olika videoformat som VHS, Betamax, DVD, Blu-ray osv. Vilket format är då det bästa?
För tillfället verkar det vara Blu-ray som är det nya videoformatet som håller på att ta över marknaden med sin knivskarpa bildkvalitet och sitt högklassiga ljud men dom har inte varit utan konkurrens, deras konkurrent har varit HD-DVD som är efterföljaren till DVD men dom har givit upp kampen mot Blu-ray. Ett annat format som har kommit är HD-VMD som är ett lite billigare alternativ till HD-film på grund av att dom använder röd laser till skillnad från Blu-ray som använder blå laser som är dyrare, dock har HD-VMD bara ett litet urval av filmer.

Ett annat formatkrig som har varit var mellan Beta Max, VHS, och video 2000 men dom drog sig ur fort. Detta krig pågick under 80-talet och både Betamax och Vhs gick det bra för men Vhs vann, det gick ett rykte att Vhs vann på grund av sitt stora utbud av porrfilmer.

Vi ringde till två olika företag som svarade på vad de tror skall komma att bli våran nästa stora format.
Teknikmagasinet sade de trodde var något i stil med 3D. Sen ringde vi till Ny Teknik i Stockholm, där fick vi prata med både expert och chefsredaktören. Men experten ville inte uttala sig om detta då det kan ändra sig så himla mycket. - Jag tror att Ondemand kommer vara nästa stora format, alltså så att du laddar ner från internet lagligt, säger chefsredaktören på Ny Teknik.

Linus Argus-Hennix
Jenny Hortlund
 
 
  • MEST LÄSTA
  • NSD rekommenderar
  • Senaste nytt
  • Mest läst idag