Makarna är glada över att allt är uthyrt. Helenas med stil tar den sista tomma lokalen. De ser emot hösten med stor tillförsikt.

–Det känns skönt. Vi har försökt jobba långsiktigt med galleriaverksamheten och satsa på mångfald. Jag tycker vi fått ihop det riktigt bra till slut, säger Björn Lindgren.

Han är också glad att Bodens kommun lyssnade så att inte cityhandeln stängdes av helt för biltrafik.

Artikelbild

| Vd:n. Dennis Wiksten är vd för Wikstens Fastigheter, som även förvaltar gallerian 43:an.

– Nu blev det ett gångfartsområde. Jag konstaterar ändå hur viktigt det är med tillgängligheten att komma fram till affären liksom att det finns tillräckligt med parkeringar.

Fastighetsägaren Dennis Wiksten på köpcentrum 43:an har tappat en hyresgäst till konkurrenten Enter.

– Ja, men Helenas behövde en större butiksyta än vad jag kunde erbjuda. Visst Enter är en konkurrent men det positiva är väl att företaget är kvar i sta´n med sin affär. Det gynnar ju bodensarna och det är det viktiga, säger Dennis Wiksten.

Förutom Helenas med stil har även apoteksföretaget Kronan sagt upp kontraktet för sin 158 kvadratmeter stora lokal i 43:an.

– Idag har jag har två intressenter på Helenas lokal och två intressenter på Kronans apotek. Apoteket lade ned för att man inte uppnådde den kundutveckling man tänkt. Det är inget konstigt att det rör sig på kommersiella ytor. Det är en del av marknaden, säger Wiksten.

Eftersom juli är en semesterperiod så blir det inte så intensiva förhandlingar under sommaren.

– Jag är helt övertygad om att det löser sig med uthyrningen. De finns även företag som vill ha mindre butiksytor.