Hon öppnade sin butiksfilial av sitt Älvsbybaserade företag i Boden för över två år sedan. Hörnlokalen de hyrde i 43:ans köpcentrum var bara på 47 kvadrat.

– Bodenbutiken tycker jag trots trångboddheten har gått över förväntan. Vi har många kunder i stan.

Läs mer: Bodensare fick företaget att öppna butik

Artikelbild

| Tomt. Men kanske inte så länge. " Jag har två intressenter på gång till Helenas lämnade butik", säger fastighetsägaren Dennis Wiksten.

I och med ökat kundunderlag så behövdes en större butiksyta med utrymme för olika kvällsaktiviteter.

– Jag hade lämnat Boden om jag inte hittat vad jag sökte. Vi har jagat en större lokal så det känns helt fantastiskt att kunna byta lokal och stanna kvar i stan.

”Helenas med stil ” får 82 kvadrat och egen ingång även från gågatan för butiken i Enter.

– Lokalen passar också med vårt koncept att kunna ha öppet våra extrakvällar trots att gallerian är stängd.

Artikelbild

| Koncept. Den nya lokalen passar med företagaren Lisa Zetterströms koncept. " Vi kan ha våra kvällsföreläsningar vilket ska bli kul".

– Jag håller föreläsningar i hur man kan klä sig rätt beroende på vilken kroppstyp man är. Det känns viktigt att kunna ha den personliga servicen. Visionen i min butik är att alla ska hitta kläder oavsett kroppsform så därför handplockar jag också våra plagg hos leverantörerna.

Målet är att kunna öppna klädbutiken i Enter i slutet av augusti.

Artikelbild

| Äntligen fullt. I augusti hyrs A-läget ut i Enter till höger om ingången. Då flyttar butiken " Helenas med stil" in där.

– Först ska det byggas ett par ordentliga och rymliga omklädningrum med bra sittmöjligheter som även passar äldre kunder. Det känns viktigt.

Konkurrensen i klädbranschen är stor men det avskräcker inte. I dag finns det redan tre klädbutiker inne i Enter sedan tidigare.

– Det tycker jag är en styrka. Hittar man inget i en klädbutik så går man vidare. Det blir inte så långt för kunden.

– Enter har ju också ett fik där makarna kan hänga i fall fruarna vill titta på kläder i lugn och ro och de slipper bli så stressade. I Älvsbybutiken gjorde jag faktiskt en liten cafédel med sittplatser just av det skälet att kunna skapa lite shoppingro, säger Lisa Zetterström.

Sista året har trebarnsmamman varit barnledig men hon tänker nu börja arbeta. Eftersom familjen är bosatt i Älvsbyn så blir det att bilpendla till Boden.

– Jag kommer att vara butikschef för Enterbutiken. Sedan flyttar vår anställda med från vår butik från 43:an.

Lisa Zetterström tycker det känns viktigt att stärka butiksverksamheterna i själva citykärnan, det gäller även Bodens handel.

– Idag finns en problematik i att stormarknaderna tar över alltmer. Här i Boden måste vi behålla bodensarna kvar i Bodens handel annars kommer butikerna inte att finnas kvar.