– Tack så jätte mycket Boden och alla som röstat på mig, sa Ibrahim direkt efter vinsten.

Med sin final-låt ”Håll mitt hjärta” tog han alltså hem hela showen och kammade hem 500 000 kronor.

– Det känns jättebra, tack så mycket till alla som har röstat på mig. Tack så mycket Boden och tack så mycket Sverige, sa Ibrahim direkt efter vinsten.

På frågan vad han vill göra med pengarna svarar Ibrahim så här:

– När jag drar tillbaka till Boden så vill jag ge en del av pengarna till Kyrkan i Boden. Sen också en del till vuxenskolan som jag fick plugga där när jag kom till Sverige. Resten vill jag spendera i min musik.

18-åriga Ibrahim öppnade juryns och hela Sveriges tårkanaler när han framförde låten ”Stad i ljus” i första delen av programmet Talang. Ibrahims röst berörde hela publiken och fick sig stående ovationer och en ”Golden Buzzer” av Kakan Hermansson som skickade honom direkt till semifinal.

Och för två veckor sedan blev han framröstad av svenska folket till finalen som hölls och avgjordes idag där alltså Ibrahim från Boden vann alltihopa.

Bodens kommunalråd, Inge Andersson (S), hörde av sig till redaktionen strax efter Ibrahims vinst.

– Grattis från alla oss i Boden till Ibrahim för segern i Talang. Han är en förebild för alla ungdomar i Boden oavsett var de kommer ifrån. Han har bevisat vilken tillgång våra nyanlända är för oss, skriver han i ett mejl.