Lördag 23 september hade vi besök här i Kiruna av Norrbottens Ungdomssymfoniker. De bjöd oss på en härlig konsert med varierat utbud. Medan jag lyssnade på ungdomarna började jag drömma om en framtid då också ungdomar intresserade av konst kan hitta sin ensemble här i länet. Tänk om …

När jag kom hem satte jag mig vid datorn för att ta reda på mer om ungdomssymfonikerna. Hittade det här uppropet på Norrbottensmusikens hemsida:

”Tycker du om att spela klassisk musik och vill satsa och utvecklas på ditt instrument? Just nu söker vi musiker till violin, cello, kontrabas, tvärflöjt, klarinett, oboe och fagott! Norrbottens Ungdomssymfoniker är en av Norrbottensmusikens spetsensembler. Orkestern består av cirka 65 unga musiker i åldern 15–25 år och de spelar allt från Tjajkovskij till dataspels-musik. Vi träffas två helger per termin. Att konsertera hör naturligtvis till. Låter det intressant? Hör av dig redan idag!”

Artikelbild

| Norrbottens Ungdomssymfoniker.

Drömde vidare, men nu mer konkret. Tänk om ungdomar intresserade av konst och bildskapande kunde mötas av den här annonsen på Länskonstmuseets hemsida:

”Tycker du om att utveckla dina färdigheter i bild- och formgivning? Just nu söker vi ungdomar som vill utveckla sig i bland annat akvarell, grafik,foto, keramik, performance, Street Art och rörlig bild. Norrbottens Ungdomskonstensemble är en av Länskonstmuseets spetsverksamheter. Konst-ensemblen består av cirka 65 unga konstnärer i åldern 15–25 år och de skapar allt från grafik till platsspecifik konst. Vi träffas två helger per termin. Att skapa och ha vernissage hör naturligtvis till. Låter det spännande? Hör av dig redan idag!”

Ungdomskonstens ensemble – fortsatt en dröm eller finns den någonstans mellan dröm och verklighet?