På NSD:s facebook-sida hade över 755 gillat den, 47 delat den och 22 kommenterat den.

Jens Loijas skriver bland annat att han har en "hård" skoter, men kör med största respekt i natur och mark.

"Jag respekterar de skogsägare som planterat, de åkerägare som inte vill ha frostbränna i jorden på grund av frusna skoterspår."..."Jag är fostrad i en familj där jag har fått lära mig att visa hänsyn och respekt för andras egendom. Jag är mån om att bevara friden och att ta ansvar. Vuxna, snälla, skäll inte."

Artikelbild

| DIALOG. Jens Loijas, 19, uppmanar vuxna att föra en dialog i stället för att skälla på skoterburen ungdom.

Vad var det som fick dig att skriva den?

– Hela tiden påstås det att det är ungdomarnas fel allt som händer när det körs skoter. Under den här vintern som gått så har jag blivit utskälld vid fem-sex tillfällen för att jag ska ha gjort saker som jag aldrig någonsin varit med om att göra bara för att jag är ungdom, säger Jens Loijas

Av vem?

– Det har varit folk som har stoppat mig eller som när vi var ett gäng som varit och kört och stannat för att surra med varandra, då var det en äldre herre som var och sladdade skoterspår och han började skälla ut oss. Vi var inte värda nått lät det som.

Han säger att det för det mesta är äldre herrar som står för utskällningarna. Det som fick bägaren att rinna över var en händelse som inträffade när han tillsammans med några vänner hade haft fest. När de vaknade morgonen därpå upptäckte de att en skoterstuga var nedbränd.

– Vi blev anklagade för det. Efter det rann det över för mig, säger Jens Loijas.

Vad har du fått för reaktioner på din insändare?

– Bra reaktioner. Det jag sett har bara varit positiva reaktioner, som tycker att det är bra att det är någon som skrivit om det och gjort någonting åt det. Jag har bara fått positiv kritik. Jag tycker det är jättekul att det blivit så pass läst. Det trodde jag aldrig, det är riktigt kul.

Han hoppas att det ska leda till en förändring så att det blir bättre och uppmanar i sin insändare vuxna att föra en dialog som är förenlig med deras ålder.

– Det är aldrig kul att bli oskyldigt anklagad för saker som hänt, säger Jens Loijas.

Han är beredd att fortsätta engagera sig nu när han startat, men har inte funderat så mycket mer på hur i dagsläget.

HÄR kan du läsa Jens Loijas insändare