Polisen kan vara på väg att nysta upp en större knarkhärva. Tre män greps av polisen efter en gryningsräd tidigt på tisdagsmorgonen. Samtliga män var i inledningen misstänka för grovt narkotikabrott alternativt medhjälp till grovt narkotikabrott.

Lokal polis från Malmfälten och östra Norrbotten tillsammans med även personal från nationella insatsstyrkan och hundpatruller från Luleå deltog i räden.

– De misstänks för grovt narkotikabrott, alternativt medhjälp till grovt narkotikabrott, sade kammaråklagare Rickard Finnberg på tisdagen, några timmar efter gripandena.

Artikelbild

| Narkotikahärva. Kammaråklagare Rickard Finnberg säger att fler än den nu häktade Kirunabon kan komma att frihetsberövas under utredningens gång.

Trion misstänks vara inblandad i handel med internetdroger, enligt Norrbottens Medias uppgifter.

Rickard Finnberg har släppa två av männen på fri fot.

– Duon är alltjämt misstänkt för inblandning i narkotikabrotten och jag kan inte heller utesluta att fler personer kommer att bli misstänkta och eventuellt frihetsberövade.

Åklagaren begärde en av männen, 32 år, häktad hos Gällivare tingsrätt på fredagen. Han ska enligt åklagaren vara huvudmannen i den här narkotikahärvan.

Samtliga som i nuläget är inblandade kommer just från Kiruna.

Häktningsgrunderna är att det finns risk att mannen på fri fot försvårat utredningen men att det även finns risk att mannen fortsätter att begå brott samt att det för brottet grovt narkotikabrott inte är lägre straff än två års fängelse, den så kallade två-årsregeln. Gällivare tingsrätt häktade mannen på samtliga grunder.