Jag läste artikeln om hunden Ronja som blev skadad när hon bands utanför en affär. Stackars lilla hund, det ska inte behöva hända. Men, jag undrar varför hundägare överhuvudtaget lämnar sina hundar obevakade?

Tänk er själva att sitta fastbunden, ensam, rädd och utlämnad. Utanpå detta har djurplågare och andra sjuka individer fritt fram att göra vad dom vill mot hundarna. Ni hundägare är lata, ni ids inte gå ut två gånger så hundarna får vara hemma i stället. Varför har ni valt att köpa hund när ni inte tar ansvaret fullt ut? Jag har sett många exempel på hur hundar sitter ute i både kyla och hetta, en del går in på restaurang och äter medan vovven får sitta länge ute och vänta, en del shoppar.

Det finns inget försvar för detta. Om någon skulle stjäla er hund, vilket inte är ovanligt, så hoppas jag det är en djurvän som ser till att dom får det bättre. Jag anser att alldeles för många inte borde tillåtas att få köpa en valp. Som säljare borde man kolla upp allt minutiöst, även långt efter ett köp. Och få skriva på villkor som gör att hunden återgår till säljaren om det inte följs. Tyvärr spelar pengarna för stor roll, som alltid.

Jag har inte hund själv, men jag har umgåtts med och skött andras hundar.