Grattis till nomineringen, hur känns det?

– Vilken ära! Det känns väldigt bra men också nervöst.

Varför tror du att just Lilla Skafferiet har nominerats?

– Det kom som en glad överraskning! Det är roligt att se att allt hårt jobb lönar sig. Vi är ett litet och relativt nystartat företag och det är roligt att fler uppmärksammar och uppskattar vad vi gör och står för.

Vad gör ni för någonting i företaget?

– Vi driver Lilla Skafferiet. Ett kafe, bageri, köttbutik och handelsbod, allt under samma tak på Bergviken i Luleå. Människor idag är medvetna om vad de stoppar i sig. Fler vill tillbaka till det som fanns förr. Renare livsmedel utan e-medel, bakverk utan allt för mycket socker och som är bakat från grunden, kött som kommer från närområdet och har fått leva i det fria. Folk har en längtan efter att få ta i hand med bonden. Vi är inte bonden, men vi har kunskapen och vi har rena produkter. Det är något folk värdesätter. Många letar sig till oss för att de märker att bra råvaror gör skillnad på smakerna.