Sinksundet – ny jackpott i fortkörning

De som trafikerar Bensbyvägen förbi Sinksundet verkar ha hårt tryck på gasfoten. På två timmar var det 25 förare som inte klarade att köra enligt hastighetsbegränsningen på 50.

Bilden kommer från en tidigare trafikkontroll i Sinksundet.

Bilden kommer från en tidigare trafikkontroll i Sinksundet.

Foto: Tommy Lundqvist

Luleå kommun2019-11-27 14:16

I maj bötfälldes 30 förare för fortkörning på Bensbyvägen vid Sinksundet i Luleå på 1,5 timme. Då var det en som körde så fort att hen blev av med körkortet. 

I juni var det dags igen, på två timmar haffades 50 fortkörare. Då var 2 000 kronor det lägsta bötesbeloppet och 4 000 kronor var det högsta som utdelades. En person fick dessutom körkortet indraget efter att ha kört 85 kilometer i timmen.

"Det är mycket oskyddade trafikanter, när vi stod där kom det jättemycket barn och vuxna cyklandes." sade Glenn Franklin, polis, trafiksektionen, då.

Och så nu då. Igen. Ännu en gång.

Vid onsdagens kontroll på Bensbyvägen vid Sinksundet stoppade polisen 25 fortkörare. Anledningen till kontrollen var primärt utbildning för polisaspiranter.   

– Hade vi inte varit där för utbildning av aspiranter hade vi tagit ännu fler, säger Franklin.

Vid onsdagens kontroll stod polisen där i två timmar. Den körde den som körde fortast gasade upp till 77 kilometer i timmen på 50-sträckan.  

– En som körde 56 kilometer i timmen hade dessutom inget körkort. Så i de här kontrollerna kommer vi åt annat också, säger Franklin.

Han säger att det är tråkigt att förare inte respekterar hastighetsbegränsningen på sträckan.  

– Det är mycket trafik och det byggs mycket nya bostäder i närheten, så trafiken kommer att öka också. Det är tydligt att det finns behov att vi finns här och vi kommer att ha fler kontroller där, säger Franklin.

Karta: Sinksundet
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!