För spelarna i Luleå Hockey var fredagens träning en i mängden.

För Kim Sunna var det lite mer än så.

24-åringen från Kiruna IF har tränat med Luleå Hockey under i stort sett hela försäsongen.

Och i dag får han belöningen i form av en plats i truppen som möter Färjestad i European Trophy i Lombia ishall i Kiruna.

- Det blir riktigt kul. Men samtidigt blir det som det blir. Så länge jag kommer förberedd blir det bra. Jag har inga förväntningar. Det kan bli ett byte, det kan bli 15 byten. Men jag är glad för varje byte jag får, säger Sunna, som egentligen inte skulle varit i den här situationen.

"Bara pannkaka av allting"
Som 15-åring flyttade han till Brynäs för att gå hockeygymnasiet.

Sedan blev det Västerås och Arboga innan han hamnade i Mörrum.

Artikelbild

Och där höll karriären på att få ett slut.

- Det var bara pannkaka av allting, från första seriematchen. Vi vann aldrig två matcher i rad och vi fick kvala. Då började jag fundera lite i andra banor och jag började studera. Och sedan kom knäskadan i kvalet, berättar Sunna.

Men istället visade sig knäskadan bli det bästa som kunde hända honom.

Sunna kom i kontakt med den personlige tränaren Joakim Dettner, som jobbar med flera av Sveriegs mest framgångsrika idrottare.

- Hade jag inte kommit i kontakt med honom hade jag aldrig varit här, förklarar Sunna

Vad gjorde Dettner då?

- Han började med att såga mig. Jag kom dit för att göra tester för knät. Men han tittade på mig och sa att jag inte hade någon bra hockeykropp. För mig var det som en chock. Jag har ju alltid tränat hårt. Men jag har lärt mig att det inte spelar någon roll om du inte tränar som du ska.

Tillsammans med Dettner gjorde Sunna om i stort sett allt, från sommarträning till kostupplägg.

Så när Sunna flyttade hem till Kiruna i fjol och gick på is efter sommaren med Dettner blev det en positiv överraskning.

- När jag klev på isen trodde jag inte att det var jag. Det var helt sjukt. Jag kände redan från första veckan att det var jäkligt kul att få ut det som jag visste att jag hade inom mig. Sedan har det flutit på, säger Sunna.

Luleåtränaren Jonas Rönnqvist är också imponerad över vad Sunna har presterat så här långt.

Och han säger också att det kan bli aktuellt med fler inhopp för Sunna i Luleå.

- Det är små marginaler ibland. Det är ju bara att titta på Jonas Berglund som kom från Piteå i fjol och var med och bidrog i slutspelet i allra högsta grad. Kim är en sådan spelare som kan bli aktuell att spela med oss längre fram också.