Allsvenska Asplöven från Haparanda är på charmoffensiv. Matchen mot Oskarshamn har utlokaliserats till Coop arena - i normala fall Luleå Hockeys hemmaplan i elitserien.

Nu hoppas klubben på storpublik.

- Vi kommer att fylla fyra bussar från Haparanda och det är inte omöjligt att det blir en femte också. Dessutom kommer det ju många i egna bilar - plus alla andra, säger Kenttä.

Artikelbild

Har ni någon förhoppning om hur många som ska komma?

- Tja, det är ju svårt. Men någonstans mellan 2 000 och 4 000 hoppas vi på.

Inträdet till kvällens match är gratis, allt för att så många Luleåbor som möjligt ska komma och se Asplöven spela.

"Vi får skruva ner värmen lite"
Men det innebär inte att klubben missar intäkter. Ett antal sponsorer - 80 stycken i skrivande stund - har nämligen undertecknat ett avtal som innebär att de skänker minst en krona per åskådare till klubben.

Artikelbild

- Vi räknar med att få någonstans mellan 100 och 140 kronor per person som kommer på matchen. Så det är bara att dyka upp, säger Per Kenttä.

Jag får för mig att det är en liten konkurrensfördel för er att spela i lilla, kalla Arena Polarica i Haparanda.

- Ja, men vi får väl skruva ner värmen i Coop arena, säger Kenttä och skrattar.

Lågt räknat skulle de hypotetiska siffrorna innebära i runda slängar 250 000 in i Asplövens klubbkassa - ett bra tillskott för den allsvenska föreningen.

- Jo, det är klart. Det är bara att tacka alla sponsorer både i Luleå och Haparanda. Dessutom ska Luleå Hockey ha en stor eloge för att de har varit så tillmötesgående.

Luleå Hockeys klubbdirektör Thor Stöckel är glad över att kunna låna ut ishallen.

- Det ska bli riktigt roligt. Vi upplåter gärna våra faciliteter om det innebär att vi skapar ett större intresse för hockeyn i hela länet.

Backstjärnan spelar inte
Janne Niinimaa, som rehabiliterar sitt skadade finger, var aktuell för spel men kan inte vara med. Däremot kan han mycket väl bli aktuell i framtiden.

- Han ska träna på med oss tills han kommit i matchform, sedan tar vi ett beslut. Något lär väl hända innan transferfönstret stänger 31 januari, säger Kenttä.