Norr Media välkomnar Nyhléns Hugosons som ny hyresgäst

Nyhléns Hugosons kontorspersonal flyttar in i Mediehuset på Robertsviksgatan. "Vi har vuxit som företag och livsmedelskoncern under många år, och genom att flytta in i Norr Medias kontorslokaler i centrala Luleå skapar vi bättre förutsättningar för våra duktiga medarbetare att vara fortsatt kreativa och ha roligt tillsammans", säger Magnus Nilsson, vd för Nyhléns Hugosons.

Magnus Nilsson, vd för Nyhléns Hugosons, Mats Ehnbom, vd för Norr Media, och Annika Gåhlin Jones, personalchef för Nyhléns Hugosons.

Magnus Nilsson, vd för Nyhléns Hugosons, Mats Ehnbom, vd för Norr Media, och Annika Gåhlin Jones, personalchef för Nyhléns Hugosons.

Foto: Alva Thiger

Luleå2022-03-25 15:06

Matproducenten Nyhléns Hugosons har haft kraftig tillväxt under lång tid och tjänstemännen, som i dag huserar i fabrikslokalen på Depåvägen i Luleå, är trångbodda och har under en tid sökt nya lokaler. Efter att ha sonderat hyresmarknaden under en tid landade matproducenten till sist i att Norr Media kunde erbjuda den bästa lösningen i Mediehuset på Robertsviksgatan.

Nyhléns Hugosons kommer att hyra större delen av entréplanet, närmare 700 kvadratmeter, och flyttar i september 2022 in i renoverade och ombyggda lokaler som är helt anpassade efter bolagets behov. Bland annat byggs en helt ny köksmiljö, där de kan utveckla nya produkter och maträtter samt ta emot kunder och andra samarbetspartners under trevliga former.

– Vi har haft en bra och kreativ process med Norr Media, och vi ser verkligen fram mot att flytta in i september. I de nya kontorslokalerna får vi möjlighet att utveckla verksamheten på vårt huvudkontor och öka supporten till alla företag i koncernen, samtidigt som vi blir ännu mer attraktiva som arbetsgivare, säger Magnus Nilsson, vd för Nyhléns Hugosons.

– Vi är oerhört glada över att kunna välkomna just Nyhléns Hugosons till oss. Det är ett lokalt och långsiktigt bolag, som finns här för att utveckla regionen och skapa tillväxt och arbetstillfällen med hjälp av lokalproducerad mat. Vi ser på Nyhléns Hugosons som mycket mer än en hyresgäst – snarare en partner i att jobba tillsammans med för att utveckla regionen, säger Mats Ehnbom, vd för Norr Media.

I samband med renovering och ombyggnation kommer 25 nya parkeringsplatser att byggas i anslutning till Mediehuset. Som ett led i Norr Medias hållbarhetsarbete utrustas samtliga nya parkeringsplatser med snabbladdning för el- och hybridbilar.

– Vi köper i princip uteslutande elbilar eller hybrider när vi byter ut vår fordonspark, dessutom ser vi ökad efterfrågan från vår personal och hyresgäster. När vi nu investerar i nya parkeringsplatser känns det därför både rätt och rimligt att bygga hållbart för framtiden.

Mediehusets fasad kommer också att bytas ut, och ett nytt lunchrum med intilliggande gym kommer att byggas på plan 2.

– Vi har renoverat och moderniserat Mediehuset i flera omgångar de senaste åren, och i och med de här nya åtgärderna får vi nu ett toppmodernt och fräscht hus som är attraktivt och bra för både vår egen personal och våra hyresgäster, säger Mats Ehnbom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!